REKLAMI GEÇ

Honaz’da 1.500 dekar erik bahçesi zarar gördü

Honaz’da 1.500 dekar erik bahçesi zarar gördü

Denizli’de pazarı pazartesiye bağlayan gece etkili olan ve saatteki hızı 50 kilometreye yaklaşan rüzgar en çok Honaz İlçesi’ndeki erik üreticilerini vurdu. Kuvvetli rüzgar nedeniyle erik ağaçlarında neredeyse bütün ürünler yere döküldü. Bölgede Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2014 Salı, 09:22

İrfan ÇAM/HONAZ (Denizli), (DHA)

Honaz İlçesi’nde kuvvetli rüzgar erik üreticilerinin neredeyse tamamını vurdu. Fırtınayla etkili olan yağmur sırasında ağaçlardaki bütün erikler yere döküldü. 1.500 dekar alanda yaklaşık 2 bin ton erik üretilen ilçedeki fırtına çiftçilerin kabusu oldu. Toplanmasına henüz başlanmayan erikler, kuvvetli rüzgar nedeniyle yere dökülünce üretici büyük zarar gördü. Rüzgar nedeniyle bazı bahçelerde erik ağaçları devrilirken, erikler de toplanamaz hale geldi. Tonlarca erik, çamur içindeki tarlalarda telef oldu.

Erik üreticisi Eşref Arslanpir, şiddetli rüzgar nedeniyle yaklaşık 60 ton eriğinin telef olduğunu belirterek, “Yetkililerden yardım istiyoruz. Rüzgar nedeniyle bütün ürünümüz tarlaya döküldü. Benim gibi çok sayıda erik üreticisi mağdur duruma düştü. Borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz bilmiyoruz” dedi.

Öte yandan İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, bölgede hasar tespit çalışmalarına başladı. Şimdiye kadar yaklaşık yüzde 30 civarında eriğin bahçelerde yere dökülüp, telef olduğu öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı