REKLAMI GEÇ

HONAZ’DA 41 SANDIK YENİDEN SAYILIYOR

HONAZ’DA 41 SANDIK YENİDEN SAYILIYOR

Ak Parti’nin Honaz İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz nedeniyle ilçede kurulan 80 sandıktan 41’i yeniden sayılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Nisan 2019 Salı, 20:55

Honaz’da kıran kırana geçen belediye başkanlığı seçim yarışı seçim kuruluna yapılan itiraz nedeniyle yeni bir boyut kazandı.

22 bin 602 seçmenin bulunduğu ilçede 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde 80 sandıkta oy kullanılmış mevcut belediye başkanı Ak Parti adayı Turgut Devecioğlu 9381 oy alırken CHP adayı Yüksel Kepenek 9389 oy alarak 8 oy farkla seçimin kazananı olmuştu.

Seçimde geçici sonuçların belirlenmesinin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi Honaz İlçe Başkanı Mesut Türkoğlu seçim sonuçlarına itiraz ederek ilçe seçim kuruluna başvurmuştu. Ak Parti’de itiraz, tutanaklar toplamında yanlışlık yapıldığı ve usül yönünde olmuştu.

İlçe seçim kurulu başvuruyu değerlendirdi ve yapılan itirazı haklı buldu. Seçim kurulu 41 sandıkta oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

Tutanaklarla il seçim kuruluna teslim edilen oylar şimdi yeniden sayılacak. Hem Ak Parti kurmaylarının hem de CHP kurmaylarının il seçim kuruluna gittiği ve sayım işlemlerini takip ettikleri öğrenildi.
Gece geç saatlerde sayım işlemlerine başlandı. .

Diğer yandan Cumhuriyet Halk Partisi avukatları sayımın durdurulması amacıyla seçim kuruluna itirazda bulundu. İstanbul İl Seçim Kurulu’nun aldığı bir kararı örnek gösteren CHP’li avukatlar; “Birleştirme tutanaklarının imzalanması sırasında şerh koyulmaması halinde sayımın yeniden yapılamayacağı” yönünde görüş bildirerek oy sayım işlemlerinin durdurulmasını istedi. Seçim kurulunda her iki partinin hukuki mücadelesi sürüyor.

Seçim kurulunun önü de her iki partinin mensupları tarafından doldu. Büyük bir kalabalık içeriden gelecek sonucu bekliyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nde milletvekilleri Kazım Arslan ve Teoman Sancar da oy sayım işlemlerini kontrol ediyor.

Sayım işlemlerinin geç saatlere kadar süreceği kaydedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı