REKLAMI GEÇ

Honaz’da 500 yıllık camide restorasyon çalışması başladı

Honaz’da 500 yıllık camide restorasyon çalışması başladı

Honaz Belediyesi, duvarlarının büyük bölümü ve kubbesi yıkık durumdaki Sultan II. Murat Camisi’nde restorasyon çalışması başlattı. Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, restorasyon ile camiyi ihtişamlı günlerine döndüreceklerini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ağustos 2020 Cuma, 10:41

Honaz’daki Sultan II. Murat Camisi’nin rölöve restorasyon projesinin ilk adımı olan alan temizleme ve kazı çalışmaları başladı. Bölgede incelemede bulunan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Sultan 2. Murat zamanında inşasına başlandığı belirtilen caminin kitabesindeki kayda göre 1476’de tamamlandığını kaydetti.

BÖLGENİN EN KIYMETLİ, EN DEĞERLİ ESERLERİNDEN BİRİ
Duvarları her geçen yıl daha fazla yıkılan ata yadigarı caminin restore edilerek ayağa kaldırılması için çalışma başlattıklarını ifade eden Kepenek, “Osmanlı’dan günümüze kalan en nadide eserlerden biri olan bu camiyi ayağa kaldıracağız, restorasyonunu yapacağız. Ecdadımızın bize bıraktığı bu değerli mirası, çocuklarımıza ve torunlarımıza taşıyacağız” dedi.

Projenin ilk adımını attıklarını belirten Kepenek, “Denizli Valiliğimiz, Honaz Belediyemiz ve Denizli Müze Müdürlüğü iş birliğinde kazı çalışmalarına başladık. Uzman bir ekip ile sürdüreceğimiz çalışmaların ardından yakın bir gelecekte de restorasyon aşamasına geçeceğiz. Yapının doğal halinin korunarak, istinat duvarları ve iskeleler desteği ile zarar vermeden çalışmalara devam edilecek. Kısa zaman içerisinde burası bir bayram namazı, bir cuma namazının eda edilebileceği hale gelecektir. Bundan dolayı çok mutluyum. Çünkü bu bölgenin en kıymetli, en değerli eserlerinden biri. Bizim için çok değerli olan bu yapı muhakkak ayağa kaldırılmalı” dedi.

“Caminin ayağa kaldırılmasıyla turizme büyük katkısının olacağını dile getiren Kepenek, “Buraya gelen hem yerli hem yabancı ziyaretçiler muhteşem bir cami ile karşılaşacaklar, şuradan aşağı Honaz’a baktıklarında gerçekten muhteşem bir görüntü izleyecekler. Bu bizim için gerçekten çok kıymetli bir projeydi. Bunun bitirildiği günü görmek için ben de çok sabırsızlanıyorum. Gerçekten büyük bir iş başarmış olacağız. Honaz’a, Denizli’ye, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yorumlar

hasan   -  Bağlantı 21 Ağustos 2020, 14:37

Ata yadigarını ne halllere düşürmüşüz. Sayın Belediye başkanımızı attığı bu adımdan dolayı kutluyorum. İnşallah eski ihtişamlı günlerine geri döndürülür.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı