REKLAMI GEÇ

Honaz’da dolu yağışı, hasadı zamanı gelen kirazı dalından döktü

Honaz’da dolu yağışı, hasadı zamanı gelen kirazı dalından döktü

Denizli’yi etkisi altına alan yağışlı hava Honaz’da doluya dönüştü. Öğleden sonra etkili olan yağış nedeniyle hasadı yaklaşan coğrafi işaretli Honaz Kirazı büyük zarar gördü. Dolu, kirazı dalından yere döktü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2023 Pazar, 00:07

Denizli’de öğleden sonra etkili olan yağışlı hava Honaz bölgesinde doluya dönüştü. Dolu yağışı yaklaşık 20 dakika sürdü. Honaz Dağı’nın eteklerinde hasada hazırlanan kiraz bahçeleri büyük zarar gördü.

Fındık tanesi büyüklüğündeki dolu taneleri çoğu meyve ağacındaki meyveleri döktü. Bu nedenle ilçede büyük zarar var. Hasar tespit çalışmaları henüz tamamlanmadığından zarar gören çiftçi sayısı ve ürün kaybı bilinmiyor.

Honaz Ziraat odası Başkanı Hasan Yelek, yağışın hemen ardından hasar tespit çalışmalarına başlandığını söyledi. Yelek, İlçe Tarım Müdürlüğü uzmanları ile koordineli çalıştıklarını belirtti.

Honaz Kirazı coğrafi işaretli bir meyve. Kalitesi ve uzun dayanımı nedeniyle özellikle ihracatta tercih ediliyor. İlçe, her yıl kirazdan önemli bir gelir sağlıyor. Meyve, ilçenin en önemli gelir kalemi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı