REKLAMI GEÇ

Honaz’da kar kalınlığı yarım metreyi buldu

Denizli’nin Honaz İlçesinde kar yarım metreyi buldu. 10 bin nüfusu olan ilçede hayat adeta durma noktasına geldi. 5 yıl aradan sonra karla buluşan ilçe halkı ise karın sevincini kardan adam yaparak yaşadı.

/ DENİZLİHABER / 17 Şubat 2008 Pazar, 01:00

Denizli’nin Honaz İlçesinde kar kalınlığı yarım metreyi buldu. Toplam merkez nüfusu ile birlikte 25 bine ulaşan ilçede 19 köy ve 4 beldenin yolları kardan dolayı kapandı. 5 yıl aradan sonra karla yeniden buluşan ilçe halkı ise, beyaz örtünün sevincini kartopu oynayarak yaşadı. İlçede bulunan 112 Acil Yardım Ekipleri de olası bir olaya ulaşabilmek için ambulanslarının tekerleklerine zincir taktı. İlçedeki vatandaşların buzdan dolayı düşmemesi içinde Honaz Belediyesi tarafından tuzlama çalışmaları yapıldı. Denizli Honaz arası yolcu taşıyan servis minibüsleri de yolcu taşıyabilmek için araçlarının tekerleklerine zincir taktı.

Kiraz üreticilerinin yüzü güldü

Karın yağmasına en çok sevinen ise Honaz İlçesinde bulunan kiraz üreticileri oldu. Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, kar yağmasının kiraz ağaçları için iyi olduğunu ve bu yıl elde edilecek olan kirazların iyi para getireceğini söyledi. Devecioğlu: “ Kardan dolayı ağaç tomurcuklarının geç uyanmasın sağlıyor ve gübreden daha etkili olur. Kardan dolayı kirazdaki kalite ve verimde artmıştır.”dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı