REKLAMI GEÇ

HONAZ’DA KUDUZ TİLKİ PANİĞİ

Ahıra giren kuduz tilki, inek tarafından öldürülünce köyde kuduz karantinası başlatıldı. 10 kişi ve hayvanları aşılanıyor.

/ DENİZLİHABER / 17 Kasım 2007 Cumartesi, 01:00

Denizli’nin Honaz İlçesi’ne bağlı Aşağıdağdere köyünde ahırlarına kuduz tilki giren Arslan Ailesi üyesi 10 kişiye kuduz aşısı vuruldu. Aileye ait tüm hayvanları aşılandı. Kaymakam Başkanlığı’nda toplanan İlçe Hayvan Sağlığı Zabitası Kurulu köyün tamamının karantina altına alınması kararı verdi. Köye hayvan giriş çıkışları da yasaklandı. Kuduz vakası yaşanan Aşağıdağdere Köyü’nde acil karantina tedbirleri de başlatıldı. Honaz Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Arslan Ailesi’ne ait inekle boğuşan tilkinin kuduz çıktığını ve gerekli tüm önlemlerin uygulamaya sokulduğunu açıkladı.

Ahırdaki İnek Kuduz Tilkiyi Öldürdü
Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Aşağıdağdere Köyü’nde Arslan ailesi üç gün önce ahırlarında ölü bir tilki buldu. Ahıra gece giren tilkinin inekleri tarafından öldürüldüğünü düşünen aile Honaz Tarım İlçe Müdürlüğü’ne başvurdu. İlçe Müdürlüğü ekipleri ölü tilkiyi alarak başını Denizli’ye gönderdi. Yapılan tahlil ve tetkikler sonucu tilkinin kuduz olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Arslan ailesi karantina altına alındı. Ve aile üyelerinin tamamı Honaz Devlet Hastanesi’ne getirildi. Arslan ailesine ait ineğin kuduz aşılarının tam olduğu bildirilirken, aile üyesi 10 kişinin önlem için kontrolden geçirildiği ve tamamına kuduz aşısı yapıl belirtildi.

Köyde Kuduz Paniği
Aşağıdağdere Köyü’nde oturan Arslan ailesinin ineği ahıra giren kuduz bir tilkiyi öldürünce köyde kuduz paniği başladı. Tarım İlçe Müdürlüğü köyde “kuduz karantinası” başlattı. Arslan ailesinden 10 kişi ilçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince Honaz Devlet Hastanesi’ne getirilerek kontrolden geçirildi. İnekle temas halinde olan baba Ömer Arslan(52) ve anne Mesude Arslan ile çocukları Kadir Arslan(30) ve Necla Arslan’a(29), Yavuz Arslan(28), Azime Arslan(22) ile torunlar Mesude Arslan(4), Feride Arslan(3), Yasemin Arslan(6 aylık) ve Huriye Arslan(4)’a kuduz aşısı uygulaması başlatıldı. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü inekleri kuduz tilkiyi öldüren ailenin pazartesi günü müdürlüğe getirilmesini ve burada bir kez daha tetkikten geçirilmelerini istedi. Yetkililer, “Tilkinin kudus çıkması üzerine  köyde hemen karantina uygulaması başlattık. Kuduz tilki ile aile arasında doğrudan bir temas söz konusu değil. Tilki inekle boğuşmuş. İnek de aşılı ve sağ durumda. Yapılan aşılama, tetkik ve kontroller önlem için gerçekleştiriliyor. Karantina tedbirleri kesin sonuç alınıncaya kadar sürecek ” dediler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı