REKLAMI GEÇ

Honaz’da şap nedeniyle 17 mahalle karantinaya alındı

Honaz’da şap nedeniyle 17 mahalle karantinaya alındı

Honaz’ın Kızılyer Mahallesi’nde çıkan şap hastalığı nedeniyle ilçenin 17 mahallesi karantinaya alındı, hayvan alım satımı durduruldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2020 Salı, 18:59

Honaz’ın Kızılyer Mahallesi’nde bulunan besihanedeki bir hayvanda şap hastalığı tespit edilmesi nedeniyle ilçenin Karaçay, Karateke, Ovacık, Sapaca ve Yokuşbaşı Mahalleri dışındaki 17 mahallesi karantinaya alındı, hayvan giriş çıkışı ile alım satımı yasaklandı.

BİR AY SONRA YASAK KALKABİLİR

Denizli Tarım İl Müdürü Yılmaz Erkaya, ilçede gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirterek, “Bir büyükbaş hayvanda çıkan şap hastalığı nedeniyle 17 mahallemizde hayvan alım satımı durduruldu. Bu mahallelerimizdeki hayvanların tamamına zaten şap aşısı yapılmıştı. Başka bir hayvanda hastalık görülmemesi durumunda hayvan alım satımlarının bir ay sonra tekrar başlamasını bekliyoruz” dedi.

Yorumlar

Hatice   -  Bağlantı 13 Mayıs 2020, 10:23

Madem böyle bir şey var ne diye Pazar yerlerinde bu sayılan yerlerden gelen sütler Pazar’larda satılmaktadır. Bunun denetimini halk mı yapacak. İnsan Sağlığı bu kadar mı önemsiz. Pazar’lardaki sütlerin %90 nı bu sayılan karantina mahallelerinden

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı