REKLAMI GEÇ

Honaz’da yerel tohumlar fide oldu

Honaz’da yerel tohumlar fide oldu

Honaz Belediyesi tarafından kurulan Yerel Tohum Merkezi’nde fideler vatandaşlarla paylaşılmaya başlandı. Bugünü tarihi bir gün olarak nitelendiren Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, “Halkımız artık tadıyla, kalitesiyle bu fidelerle buluşacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2020 Perşembe, 09:51

Honaz Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’nde ilk fideler vatandaşlarla buluşturuldu. 300 farklı tohum çeşidinin bulunduğu tohum merkezinde, Honaz Belediyesi ekipleri aylar süren çalışmanın ardından fidelerin vatandaşlarla buluşturulması için düğmeye bastı.

Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in her aşamasıyla ilgilendiği çalışmaların ardından ilk fideler halkla paylaşıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren fidelerden almak için tohum merkezine gelen vatandaşlar, bu projeyi hayata geçirdiği için Başkan Kepenek’e teşekkür etti.

Yerel Tohum Merkezi sorumlusu Tuba Çınar, “Gönüllü üreticilerimizden topladığımız ata tohumlarımızı, fide üretim merkezinde çimlendirdik, üreticiye hazır hale getirdik. Elimizde 30 bin fidemiz hazır. Çoğunluğu Honaz’ın eski domatesleri olmak üzere tatlı ve acı sivri biber, patlıcan, yemeklik kabak, bal kabağı, börülce, fasulye, salatalık vatandaşlarımızla buluşmaya başladı” dedi.

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ise, “Yerel tohum merkezimizin artık fideye dönüştüğü alandayız. Göreve geldiğimizden bu yana hayalimizdi burayı halkımızın hizmetine sunmak. Gerçekten bizim tohumlarımız hem tadıyla, hem kalitesiyle, kokusuyla sofralarımız için çok kıymetli ürünlerdir. Bunları yeniden ayağa kaldırmak, sofralara taşımak asıl amacımızdı ve bunu gerçekleştirdik” dedi.

Honaz için bugünü tarihi olarak niteleyen Başkan Kepenek, “İlk kez fidelerimiz halkla buluştu. Halkımıza 3 bine yakın fide dağıttık. Bu bizim için çok mutluluk verici. Virüs gibi, sağlık sorunları gibi bir sürü olumsuzluk yaşandığı bir dönemde bize umudu getiren, yolumuza ışık tutan bir uygulama. Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımı, ekibime çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin geleceği üretimde. Türkiye ekonomisin küçük de olsa bir katkımız olduysa, Türk insanının yaşam kalitesine, sağlığına bir katkımız olduysa bundan büyük mutluluk duyarız. Hep beraber bu işe inandık. Bugün bunun sonuçlarını görüyoruz. Biliyoruz ki önümüzdeki yıl burası çok daha canlı bir tesis olacak” dedi.

Başkan Kepenek, fide almak isteyen herkesi yerel tohum merkezine davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı