REKLAMI GEÇ

Honaz’ın yeni başkanı Yüksel Kepenek mazbatasını alıyor

Honaz’ın yeni başkanı Yüksel Kepenek mazbatasını alıyor

Tekrarlanan Honaz seçimlerinin galibi Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı Yüksel Kepenek bugün önce mazbatasını alacak, ardından da belediye başkanlığı koltuğuna oturacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Haziran 2019 Pazartesi, 10:38

31 Mart Seçimlerinde birbiri ardına gelen itirazlar nedeniyle iptal edilen Honaz seçimleri 2 Haziran’da tekrarlanmış, Millet İttifakı’nın CHP’li adayı Yüksel Kepenek’in üstünlüğü ile sonuçlanmıştı.

31 Mart’ta Kepenek sandıktan 8 oy önde çıkmış, ancak AK Parti tarafından sonuçlara itiraz edilmişti. İlçe Seçim Kurulu’nda bazı sandıkların yeniden sayılmasının ardından oy farkı 3’e düşmüş, ikinci itirazın yapıldığı İl Seçim Kurulu geçersiz oyları yeniden saymış ve fark bire düşse de sonuç değişmemişti. Ardından AK Parti Yüksek Seçim Kurulu’na kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı iddiasıyla son itirazını yapmış, bu itiraz seçimlerin iptalini de beraberinde getirmişti.

2 Haziran’da yeniden sandık kurulan ilçede kayıtlı 21 bin 872 seçmen sandığa gitmiş, tercihlerini ortaya koymuştu. Seçim sonunda CHP’nin adayı Kepenek 10 bin 697, AK Partili Turgut Devecioğlu 8 bin 359, Saadet Partisinin adayı Nail Şimşek 24, Bağımsız Türkiye Partili Hakan Cengiz 14, Vatan Partisinin adayı Ahmet Gündüz 55, Demokrat Partili Yılmaz Ballı 29 oy almıştı.

BUGÜN MAZBATAYI ALIYOR
Honaz’ın yeni Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, seçimin üzerinden geçen 8 günün ardından bugün mazbatasını alıyor. Pamukkale İlçe Seçim Kurulu’nda saat 14.00’de mazbatasını alacak olan Yüksel Kepenek, daha sonra Honaz Belediyesi’ne gidecek ve görevi devralacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı