REKLAMI GEÇ

İş sağlığı ve güvenliğini anlattılar

İş sağlığı ve güvenliğini anlattılar

Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksek Okulu, 20. Yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği etkinliklere, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında düzenlenen “Dünya’da ve Türkiye’de İş Sağlığı ve Güvenliği” paneliyle sürdürdü.

/ DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2012 Perşembe, 15:55

Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen panelin oturum başkanlığını Honaz MYO Müdürü Doç. Dr. Oğuz Karadeniz yaparken, SGK Müfettişi Kazım Göktaş, Williams School of Business Öğretim Üyesi Prof. Dr. Paul Leonard Gallina, Dr. Ramazan Bağcı ve Denizli Çimento İş Sağlığı ve Güvenliği Yöneticisi Mak. Müh. Gürdal Özler konuşmacı olarak katıldı.

Honaz MYO öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği panelde konuşma yapan Doç. Dr. Oğuz Karadeniz; her 8 saatte 1 işçinin iş kazalarından dolayı hayatını kaybettiğini belirtirken, iş sağlığı ve güvenliğinin son derece önemli bir konu olduğuna değindi. Yapılan istatistiklere göre, Türkiye’de iş kazalarının en çok 50’den daha az sayıda işçi çalıştıran işletmelerde meydana geldiğini ifade eden Doç. Dr. Karadeniz, iş sağlığı ve güvenliği konusunda hazırlanan yeni yasanın bir reform niteliğinde olduğunu ve tek işçi çalıştıran işletmelerin dahi iş sağlığı ve güvenliği kapsamına gireceğini söyledi. Karadeniz, iş sağlığı ve güvenliği masraflarının SGK tarafından karşılanacağını ve böylece iş kazalarının önüne geçilebileceğini ifade etti.

Kanada’da İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda sorunları ve yapılan çalışmaları dinleyicilerle paylaşan Prof. Dr. Paul Leonard Gallina, kaza riski yüksek olan iş alanlarında ve göçmen işçiler konusunda ciddi sorunların olduğuna değindi.

Yeni SGK yasalarının yeniliklerinden bahseden SGK Müfettişi Kazım Göktaş ise, işverenin talimatları doğrultusunda çalışma alanının dışında görevlendirilen işçinin başına kaza gelmesi durumunun da iş kazası kapsamına girdiğini belirtti. İş kazalarını istatistiki verilerle paylaşan Göktaş, iş kazası yönünden en riskli yaş grubunun 33, en çok iş kazası meydana gelen işletmelerin de küçük ölçekli kobiler olduğunu söyledi.

Türkiye’de işyeri hekimliği ve karşılaşılan sorunlar hakkında konuşma yapan Dr. Ramazan Bağcı, iş sağlığı konusunda çalışanlara sağlığın önemini anlatmadıkları için ilk suçlunun işyeri hekimleri olarak kendilerini gösterdi.

Dr. Ramazan Bağcı’nın konuşmasının ardından Makine Mühendisi Gürdal Özler, çimento sektöründe iş sağlığı güvenliği konusundaki uygulamaları katılımcılarla paylaştı.
Honaz Meslek Yüksek Okulu’nun 20. Yıl etkinlikleri kapsamında yapacağı etkinlikler, 4-5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceği ve bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Kariyer Günleri’yle devam edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı