REKLAMI GEÇ

Yalçın ,mübadil torunlarıyla buluştu

Yalçın ,mübadil torunlarıyla buluştu

Yazdığı Emanet Çeyiz kitabıyla yüzbinlerce okuyucu ulaşan Honazlı yazar Kemal Yalçın, kitabında anlattığı mübadillerin yakınları ile buluşarak eski günleri yad etti. Kemal Yalçın ve mübadil yakınlarının zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ağustos 2019 Salı, 17:05

1924 mübalesi ile Yunanistan’ın Selanik şehrinden Honaz’a gelen mübadiller Hisar mahallesinde yıllar geçmesine rağmen kültürlerini yaşatmaya çalışıyor. Honazlı yazar Kemal Yalçın’ın 1998’in yılında yazdığı ve birçok ödül alan Emanet Çeyiz kitabının üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen hala yeni baskılar yapması başta Kemal Yalçın olmak üzere herkesi mutlu ediyor. Aradan geçen yılların ardından Honaz’a sık sık gelmeye başlayan yazar Kemal Yalçın, Selanik’in Grevene ve Vraşno yerleşkelerinden Honaz’a gelen mübadillerin torunlarıyla mahallenin muhtarı Saim İncekara’nın evinde bir araya geldi.

Kitabın hikayesini anlatan Kemal Yalçın, ‘’Bu kitabın yazılmasının arkasında çok büyük acılar var aslında. Honaz’dan Yunanistan’a giden Minoğlu ailesinin aileme bıraktığı emanet bir çeyizi kendilerine vermek için yola çıktım. Hem Yunanistan’da hem de Türkiye’de büyük acılara şahit oldum. Herkes büyük hasretler çekiyordu topraklarına. Saksılarındaki çiçeği, su içtikleri çeşmeyi bile özlemişlerdi. Ben de bu kitabı onlar için yazdım. Şimdi karşımda onların çocuklarını torunlarını görmek beni çok mutlu etti. Ruhları şad olsun’’dedi.

Mübadil torunları da söz alarak bildikleri kadarıyla Rumca türküler söyleyerek eskileri yad ettiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı