REKLAMI GEÇ

Kızılyer’de festival heyecanı

Kızılyer’de festival heyecanı

Honaz’a bağlı Kızılyer’de, bu yıl ilk kez festival yapıldı. Kızılyer 1. Kültür-Sanat, Ayva ve Üzüm Festivali’nde, Kızılyer’de yetişen tarım ürünleri sergilendi.

/ DENİZLİHABER / 25 Ekim 2010 Pazartesi, 17:19

Honaz’a bağlı Kızılyer beldesinde bu yıl ilki düzenlenen Kültür-Sanat, Ayva ve Üzüm Festivali Vali Yavuz Erkmen’in katılımı ile yapıldı. Festivale; Denizli Milletvekilleri Mithat Ekici, Mehmet Yüksel ve Mehmet Salih Erdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, Honaz Kaymakamı, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, belde belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Vali Erkmen ilk olarak 60 tonluk kantarın açılış kurdelesini keserek, PAÜ Sürekli Eğitim Merkezi (PAÜSEM) ve İş-Kur işbirliği ile açılan ve 25 kursiyerin eğitim gördüğü seracılık kursunu ziyaret etti. Burada yetkililerden kurs hakkında bilgiler alan Vali Erkmen kursiyerlerle yakından ilgilendi. Vali Erkmen ve beraberindeki heyet daha sonra festival alanına geçti. Protokol üyeleri, festival alanında ayva ve üzüm yetiştiricilerinin ürünlerini inceledi.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Kızılyer Belediye Başkanı Bülent Özden, festivalin düzenlenmesinde kendilerine destek veren herkese teşekkür etti, festivalin beldelerinde yetişen ürünleri tanıtmak için iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu da, Honaz ilçesinin beldeleri ile birlikte son zamanlarda büyük bir ilerleme kaydettiğini söyleyerek festivalin hayırlı olmasını diledi. Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, festivalin hayırlı olmasını dileyerek, Denizli insanın çalışkan olduğunu bu nedenle sadece tekstilde değil, tarım alanında da ihracatta büyük ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti.

Vali Yavuz Erkmen, bir şeyin ilk kez başlamasının çok önemli olduğunu söyleyerek festivalin başlangıcında emeği geçenlere teşekkür etti. Festivalin ilk kez düzenlenmesine rağmen her şeyin çok güzel olduğunu ifade eden Vali Erkmen, festivallerin amacının yörenin tanıtılması, birlik beraberlik içinde güzelliklerin hep birlikte yaşanmasını sağlamak olduğunu söyledi. Birçok bölgede üzüm hasadının bittiğine dikkat çeken Vali Erkmen, Kızılyer’de üzümlerin daha yeni toplandığını ve bunun da önemli bir avantaj olduğunu söyledi. Denizlili üreticilerin kendi ürününe sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Vali Yavuz Erkmen, bu nedenle Denizli’de üretilen malın yine Denizli’den ihraç edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon tarafından en iyi ayva yetiştiriciliği yarışmasında dereceye giren çiftçilere, Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı