REKLAMI GEÇ

Muhtara bak muhtara!

Muhtara bak muhtara!

Honaz’a bağlı Akbaş Köyü Muhtarı Nazmi Abaş iddiaya göre su pompasının elektrik parasını köylüden toplamasına rağmen ödemedi. Borç yüzünden pompanın elektriği kesilince, köy susuz kaldı. Akbaş hakkında soruşturma başlatıldı.

/ DENİZLİHABER / 16 Aralık 2011 Cuma, 19:44

Yaklaşık 15 günden beri bu suları hem içme hem de kullanma suyu olarak kullanan köyde çocukların bir çoğunda ishal vakası görüldüğünü söyleyen veliler, “Muhtarın yaptığı hatayı tüm köylü çekiyor. Bu bize reva mı?” sorusuna cevap arıyor. Honaz’ın Akbaş köyü, ilçeye
15, Denizli’ye ise 45 dakikalık mesafede bulunuyor. 300 hanelik Akbaş Köyü’nün yaşadığı sorun 21. Asra yakışmıyor. Muhtar Nazmi Abaş’ın elektrik parasını ödemediği gerekçesiyle suları kesildiği için zor durumda kaldıklarını söyleyen köy halkı, “15 gündür suyumuz akmıyor. Akbaş Muhtarı Nazmi Abaş’a, elektrik paralarını ödememize rağmen su basma pompasının faturasını ödemediği için sularımız akmıyor. Muhtarın yaptığı hatayı tüm köy halkı çekiyor. Biz yetkililerden çözüm bekliyoruz” dediler.

Akbaş Köyü halkı, 15 gündür sularını köyün 500 metre uzağındaki küçük derelerden dolduruyor. Her gün çamur dolu yollardan geçerek su doldurmaktan bıktıklarını söyleyen köylüler, “Bizim içme ve kullanma suyu aldığımız bu dereden yalnızca köpekler su içiyor. 15 günden beri biz bu suyu kullanıyoruz. Çocuklarımız, hasta olduğu için okula bile gidemiyor” diyerek yaşadıkları zorlukları dile getirdiler.

Akbaş Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri de susuzluktan nasibini almış durumda. Okulda su olmadığı için civar köylerden doldurulan tankerden su içmek zorunda kalan öğrenciler ciddi hastalıklarla burun buruna kalmış durumda. Hatta birçok öğrenci hasta olduğu için okula gidemiyor. Köylüler, okulda bulunan öğrencilerin yarıdan fazlasının mikroplu su içtiği için ishal vb. gibi hastalıklara yakalandıklarını iddia etti.

Elektrik paralarını yatırması için muhtar Nazmi Abaş’a verdiklerini fakat muhtarın elektrik parasını yatırmadığını iddia eden köy sakinleri susuzluğun nedenini şu sözlerle anlattı:
“Köyümüzde yaklaşık 300 hane var. Bu 300 hanenin yaklaşık 260, 270 tanesi muhtara yatırması için elektrik paralarını verdi. Çok az bir aile parasını veremedi ama zaten toplanan para ödenmesi gereken borcu fazlasıyla karşılıyor. Muhtar bu paraları yatırmadığı için su basma pompasının elektriği kesildi. 15 gündür sularımız akmıyor ve dolayısıyla büyük çile çekiyoruz. 6 yaşındaki çocuğumuzdan tutunda 80 yaşındaki ninemize kadar burada herkes su ihtiyacını karşılamak köyün dışındaki küçük çeşmelere gidiyor. Ayrıca bu çeşmelerden akan sular da mikroplu olduğu için insan sağlığını son derece tehlikeye sokuyor. Bu sorun yüzünden köyümüzde birçok kişi hasta oldu. Bu sorun ne zamana kadar devam edecek. Bu sorun bir an önce çözümlenmeli. Ancak, kalıcı çözüm istiyoruz. Suyumuz muhtarın inisiyatifine kalmamalı”

Akbaş Köy halkı daha öncede su sorunu yaşadıklarını ve basın yoluyla yetkililere bu durumu ilettiklerini söyledi. Basının yaptığı haberler sonrası Akbaş Köyüne sondaj çalışması başlatıldığını ve su sorununun kısmi de olsa çözümlendiğini açıklayan köy halkı, “Şimdi de muhtarın kurbanı olduk. Biz susuzluk sorunumuza kesin çözüm istiyoruz ve muhtara bağlı olmadan evimize su gelsin istiyoruz” diyerek yaşadıkları sorunun ilk olmadığını geçici çözüm istemediklerini belirttiler.

Honaz Kaymakamlığı’nın muhtar hakkında soruşturma başlattığını söyleyen köy halkı, “Kaymakamlık muhtar hakkında soruşturma başlatmış. Ancak soruşturma bitene kadar biz susuz mu kalacağız? Suyumuz kısa zamanda gelmezse köy halkı olarak çok daha ciddi hastalıklarla baş başa kalabiliriz. Artık bu işin şakası yok. Yetkililer acilen bu sorunu çözmeli” diye konuştular.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı