REKLAMI GEÇ

Tarlalar mil içinde kaldı

Tarlalar mil içinde kaldı

Denizli’nin Honaz İlçesine bağlı Menteşe Köyünde kar erimesi sebebiyle meydana gelen heyelanda bir köprü ulaşıma kapanırken, çok sayıda tarım arazisi zarar gördü. Honaz dağından gelen kar suları ise bir çok kiraz tarlasının çamur içinde kalmasına neden oldu, çiftçiler ise devletin yardım etmesini bekliyor.

/ DENİZLİHABER / 26 Mart 2012 Pazartesi, 14:42

Denizli’nin Honaz İlçesine bağlı Menteşe Köyü’nde yakınlarında kar erimesi sebebiyle heyelan meydana geldi. Heyelan sebebiyle sel suları ve tonlarca toprak Bulancak Deresi’nden akarak tarım arazilerini etkiledi.  Heyelan sebebiyle Kızılyer Beldesi ile Menteşe Köyü’nü birbirine bağlayan köprü ulaşıma kapanırken, bugün sabah saatlerinde Honaz Belediyesi ekipleri tarafından çamurdan temizlenerek  tekrar ulaşıma açıldı.

Önceki gün akşam saatlerinde meydana gelen heyelanın ardından ekipler bölgede çalışmaya başladı. Honaz dağında bulunan karların erimesiyle oluşan sel suları  önündeki tüm engelleri yıkarak tarım arazilerine ulaştı. Yaşanan heyelanla birlikte Honaz İlçesi’ne bağlı Menteşe Köyünde bulunan birçok tarım arazisi çamur içinde kaldı. Bölgedeki hasar ise yapılan incelemeler sonucunda belli olacak.

Çiftçiler ise 40 yıl önce böyle bir heyelanın yaşandığını ve kiraz bahçelerinin heyelanla birlikte çamur içinde kaldığını belirterek yetkililerden yardım istedi.

Menteşe Köyü Muhtarı Mustafa Sert ise ekiplerin çalışmalara başladığını ve tarım arazilerinin yaşanan heyelanda öenmli derecede zarar görüdüğünü belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı