REKLAMI GEÇ

Yangında kül olan ormanın 26 yıllık değişimi

Yangında kül olan ormanın 26 yıllık değişimi

Cankurtaran bölgesinde 1994’te çıkan ve 800 hektar alanı kül eden yangından geriye, kel bir tepe kalmıştı. Ağaçlandırma çalışmalarının yapıldığı alan, 26 yıl sonra bugün gencecik bir ormana dönüştü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Nisan 2020 Pazar, 09:00

4 bin hektardan fazla yeşil çam ormanının yandığı 25 Temmuz 1994’teki Gelibolu Yarımadası’ndaki (Çanakkale) orman yangını Türkiye’nin ciğerini yakarken, aynı gün Denizli’de de başlayan bir orman yangını 800 hektar alanı kül etti.

Honaz Dağı’nın Cankurtaran etekleri, o günlerde kıraç haliyle görenlerin içini acıtıyordu. Aynı yıl ekim ayında ağaçlandırma çalışmalarının başlatıldığı bölgenin 26 yıllık değişimi Halil Özdemir’in paylaştığı iki fotoğrafla gözler önüne serildi. 1994’te görenlerin içini acıtan yamaç, bugün yine eski canlılığı ve görüntüsüne kavuşmuş durumda…

Denizli’de Orman Bölge Müdürlüğü de yapan, dönemin bölge şefi Adem Oklu, fotoğraf paylaşımının altına o günleri ve çalışmaları anlatan yorumuyla katkıda bulundu ve emeği geçenleri andı ve şu yorumu yaptı:

“Yıl 1994… Gelibolu yangını ile aynı gün cuma günü yangın çıktı. Yangını hava kararmadan kontrol altına aldık.  Aynı yılın ekim ayında toprak işlemeye başladık. Bölge Şefi Adem Oklu, Ağaçlandırma Şefi İrfan Sarıyıldız idi… İdari ve siyasi engellemeye rağmen 800 hektar ağaçlandırıldı dönemin Cankurtaran Belediye Başkanı Merhum Nazmi Gündüz’ün de katkılarını anmadan geçemem. Emeği geçen herkesin eline sağlık Cankurtaran yolundan geçerken o yangı anını hatırlarım. Ağaçlandırma sahasını görünce yüreğimize mutluluk dolar iyi ki zamanında emek vermişiz.”

Yorumlar

Kazım Dalarslan   -  Bağlantı 19 Nisan 2020, 11:41

Adem Oklu’ya sonsuz teşekkürler iyi ki o zamanlar siz vardınız

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı