REKLAMI GEÇ

40 yıl önce mezun oldukları okula atölye yaptırdılar

40 yıl önce mezun oldukları okula atölye yaptırdılar

Kale’de hayırsever Murat Zıblak ve kardeşleri, 40 yıl önce mezun olduğu okula tasarım, drama ve eleştirel düşünme atölyesi yaptırdı.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 3 Mart 2021 Çarşamba, 14:55

Kale Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün girişimiyle ilçede okulların eksikleri giderilmeye devam ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı “Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye” hedefine gerçekleştirmek için ilçede tasarım beceri atölyeleri kurulmaya başlandı.

İlçedeki Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu’ndan 40 yıl önce mezun olan Murat Zıblak ile kardeşleri Mustafa Zıblak ve İbrahim Zıblak tarafından vefat eden anne ve babalarının adını taşıyan Atiye-Halil Drama ve Eleştirel Düşünme Atölyesi’nin yapımı sağlandı.

Sinema gösterimi, müzikal gösteriler, pandomin, masal fıkra anlatma, tiyatro faaliyetleri, halk oyunları, kukla ve gölge oyunları, sunuculuk, diksiyon eğitimi ve yazarlık okulu faaliyetlerine yer verilecek olan atölye, yüz yüze eğitimin başlamasıyla öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Kale Kaymakamı Abdulkadir Şahin, atölye ile öğrencilerin sosyal faaliyetlere katılması, kendilerini ifade etme ve geleceğin sanatçılarına yetiştirmesine katkı sağlanacağını söyledi.

Tasarım beceri atölyeleriyle soru değil, sorun çözen, yapabilen nesiller yetiştirmek amaçlandığını söyleyen Şahin, “Bilmekten çok tasarlamanın, yapmanın, üretmenin ön planda olduğu, çocuklarımızın özellikle elini kullanmasını önemseyen, mesleklerle ilişkilendirilmiş çalışma alanlarının yer aldığı, öğrencilerimizin kendisini, meslekleri ve çevrelerini tanımalarına yardımcı olacak tasarım beceri atölyelerini çok önemli” dedi.

Kaymakam Şahin, atölyeyi yaptıran Murat Zıblak’a da yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Cumhuriyet Yatılı Bölge Okulunda eğitim gören öğrencilerin büyük bir kısmının kırsal mahallelerden gelerek burada yatılı olarak kaldıklarına değinen Şahin, atölyenin yapımı için bu okulun seçilmesinin doğru bir karar olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı