REKLAMI GEÇ

500 metrelik sorun

500 metrelik sorun

Denizli-Muğla karayolunun bölünmüş yola dönüştürülmesi kapsamında Denizli sınırındaki 61 kilometre yolun 60,5 kilometresi tamamlandı. 500 metrelik bölüm, ‘izin çıkmadığı’ için yapılamadı.  

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2014 Cumartesi, 11:45

Muğla yönüne trafiği büyük ölçüde rahatlatan bölünmüş yol çalışmasında bürokratik bir komedi yaşanıyor.

İZİN ÇIKMADI

Yolun Denizli kısmında kalan 61 kilometrenin 60,5 kilometresi Karayolları ve İl Özel İdaresi’nin kaynaklarıyla yapıldı ama 500 metre bir türlü bitirilemedi. ‘Okyanusu aşıp, derede boğulma’ atasözünü hatırlatan olayın sebebi ise yolun Kale çıkışındaki 500 metrelik bölümünün mezarlıktan geçmesi ve Koruma Kurulu’nun vermesi gereken izni bir türlü verememesi…

ÇÖZÜM BEKLENİYOR

Konu, Vali Abdülkadir Demir başkanlığında yapılan ve ilçelerin sorunlarının tartışıldığı toplantıda da gündeme gelmişti. Vali Demir, konunun incelenmesi ve çözülmesini istedi. Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla da konunun takipçisi olduklarını belirtirken, “Kimsenin mağdur olmadan sorunun çözülmesi ve yolun eksik kısmının tamamlanmasını istiyoruz, konuyu yakınen takip ediyoruz” dedi.

ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Okulların kapanmasıyla başlayacak tatil trafiğinde de sık kullanılacak olan bu yolun bazı bölümlerinde çalışmalar sürüyor. Aynı toplantıda ilgili valilik birimlerince yapılan sunumda, “Bu güzergahta Denizli İl sınırı–Kale arasında bulunan Muhtelif kesimlerdeki heyelanlı bölgelerin ihale edilerek onarımları yapılacaktır” denildi.

Yorumlar

Ahmet Karapınar   -  Bağlantı 15 Haziran 2014, 14:10

60.5 km tamamlandı, 500 metre kaldı bilgisi yanlış.Daha o yolun yarısı bile bitmedi.Rezil bir yolda gidip geliyoruz yıllardır.

halil uysal   -  Bağlantı 15 Haziran 2014, 13:26

hiç yolunuz Sarıgöl yoluna düşmemiş anlaşılan orada da denizli manisa il sınırında 500 metreden bile kısa bitmemiş bir yol var sebebini ben bilmiyorum araştırıp bizi de bilgilendirir misiniz orada kurul kararı gerektirecek bir durum da yok ve çoooook tehlikeli birileri ölmeden yolun yapımına katkı sağlarsanız katkı koyarsanız sevinirim

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı