REKLAMI GEÇ

Adalet Kale’de kaldı

Adalet Kale’de kaldı

Kapanacak adliyeler arasında bulunan Kale Adliyesi son bir operasyonla yerinde kaldı. Honaz ve Güney adliyeleri kapanırken, Kale Adliyesi kapanacaklar listesinden çıkartıldı. Denizli Milletvekillerinin duruma müdahalesi ile gerçekleşen olay Kale’de bayram sevincine dönüştü.

/ DENİZLİHABER / 26 Haziran 2012 Salı, 10:15

Bazı ilçe adliyelerinin kapatılmasının gündeme gelmesi geçtiğimiz hafta Denizli’nin en önemli gündem maddelerinden biri idi. Kale, Honaz ve Güney adliyelerinin kapatılacağı kararına en fazla tepki Kale ilçesinden geldi. Kale halkı karara isyan ederken bu konuda çalışmalar yeniden başladı. Adalet bakanlığı geri adım attı ve adliyenin kapanma kararı geri çekildi. Karar ilçede büyük bir sevinçle karşılandı.

Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, “İlçemizin konumunu ama iş yükü ama coğrafi durumunu anlattık. Bununla beraber başta Valimiz, Rektörümüz ve Denizli milletvekillerimize durumumuzu arz ettik. Sesimizin duyurulmasında Kale’de sivil toplum örgütleri, halk, siyasi partiler tek yumruk olduk, hep birlikte hareket etik. Büyüklerimize durumu anlattık. Başta Valimiz, Rektörümüz ve Milletvekillerimiz bu işe el attılar. Kale’de olması gereken oldu ve adliyemiz yerinde kaldı. Biz bu çalışmalarından dolayı tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun. Hak adalet yerini buldu. Çünkü geleceği parlak olan 30 bin nüfuslu bir ilçenin adliyesinin kapanması demek buranın hüsranı demekti. Nihayetinde fakir sevineceği zaman Cenabı Allah eşeğini kaybettirir sonra da buldururmuş. Bizde eşeğimiz kaybettik şimdi yeniden bulduk” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı