REKLAMI GEÇ

Cami ödeneğine AKP muhalefeti

Cami ödeneğine AKP muhalefeti

Denizli’nin Kale İlçesi’nde yanan cami için kaymakamlığın talebini inceleyen İl Genel Meclisi bütçe komisyonunda CHP’li üyelerin 20 bin liraya çıkmasını istediği ödenek AKP muhalefetiyle 10 bin lira olarak belirlendi.

/ DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2010 Pazartesi, 11:42

Denizli’nin Kale İlçesi’ne bağlı Karaköy Beldesi’nde yanan bir cami için talep edilen ödenek, daha İl Genel Meclisi gündemine gelmeden komisyonda tartışmalara neden oldu. Tartışmanın kaynağı ise talep edilen ödeneği az gören CHP’li üyelerin iki katı ödenek çıkarılması talebiydi. Bu talep AKP’li üyeler tarafından fazla bulununca ortaya garip bir tartışma çıktı.

Beldenin Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde bulunan ve 1954 yılında ibadete açılan Pencerealtı Camii’nde 1 Haziran’da elektrik kontağından kaynaklanan yangın yaşandı. Kasaba halkının tüm müdahalesine rağmen ana binası kül olan camide çok büyük oranda maddi hasar meydana geldi. Denizli Valisi Yavuz Erkmen’in de incelemelerde bulunduğu camii için ilk somut girişim bir grup CHP’linin bölgeyi ziyareti ile başladı. Özellikle CHP’li il genel meclisi üyelerinin cami konusundaki taleplerine destek vereceklerini açıklamaları kasabalıyı daha da umutlandırdı.

Kale kaymakamlığı aracılığı ile Denizli İl Genel Meclisi’ne başvuran Karaköylüler, camilerinin onarımını gerçekleştirmek üzere 10 bin lira talep etti. Plan ve bütçe komisyonunda görüşülen konu garip tartışmalara neden oldu. 7 üyeden oluşan komisyonda dağılım 4 AKP, 2 CHP ve 1 MHP şeklindeydi. CHP’li üyeler Bekir Çapar ve Ali Şaşmaz istenilen ödenek ile caminin tamir edilemeyeceğini belirterek 20 bin lira verilmesini istedi. Yaklaşan Ramazan ayı işaret edilerek Karaköylülerin camisiz bırakılmaması istendi. MHP’li komisyon üyesi Şükrü Başkan ise “Milleti dilendirmeyelim. 100 bin lira gönderelim” dedi.

Fakat bu iki talebe de AKP’li komisyon üyeleri karşı çıktı. Hüseyin Gürlesin, Selahattin Çiftçioğlu, Mehmet Çelik ve Mehmet Akdağ ödeneğin 20 bin liraya çıkarılması durumunda kapılarına tüm cami yaptırma derneklerinin geleceği endişesini taşıdıklarını beyan ederek önerilere karşı çıktı. CHP’li üyeler Mehmet Çelik’in emekli bir imam olduğunu hatırlatarak önerilerine destek aradıysalar da saatler süren toplantıdan ödeneğin 20 bin liraya çıkarılması kararı çıkmadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı