REKLAMI GEÇ

Mecliste kuru incir ve zeytinyağı ziyafeti

Mecliste kuru incir ve zeytinyağı ziyafeti

Denizli Kale Belediye Meclisi, Ocak ayı toplantılarına kuru incir ve zeytinyağı damgasını vurdu. Toplantıda, eski bir geleneği yaşatmak ve sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırmak amacıyla üyelere, kuru incir ve zeytinyağı ikram edildi.

/ DENİZLİHABER / 6 Ocak 2014 Pazartesi, 13:53

ŞENGÜL BOZ
Kale Belediye Meclisinde üyelerin daha sağlıklı bir çalışma sunmaları için ve eski kültürü yaşatmak adına üyelere, Kale ilçesinde yetişen kuru inciri ve İnceğiz zeytinyağı ikram edildi.
Tayini çıkan Kaymakam Adem Can’ın veda için ziyaret ettiği meclis toplantısında, ikram edilen kuru incir ve zeytin yağının tanıtımının yapılması için sürekli olarak çalışmalar yapılacağını söyleyen Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, tanıtımı belediye meclisinden başladı.
Yarımca, “Şimdiki nesil bu ürünlerin tadına bakmalı bunun için çalışmaların hızlandıracağız. Bugün tanıtımının yapılması için ilk olarak meclis üyelerimizden başladık. Kaymakamımızla birlikte bu uygulamayı başlattığımız için son derecede mutluyuz” dedi.

“SAĞLIKLI YAŞAM MECLİSTE BAŞLAMALI”
Sağlıklı yaşam için sürekli organik ürünlerle beslenmeyi ve eski bir kültürü yaşatmak istediklerini ifade eden Başkan Yarımca “İlçemiz Karasal ve Akdeniz ikliminin geçiş noktasında olmasından dolayı bir çok çeşitli ürünü yetiştirme imkanımız var. Bunlardan biri incirimiz ve diğeri ise sızma zeytin yağımız. Birçok kişi bu ikilinin aynı anda tüketileceğini bilmiyor. Ancak geçmiş zamanlarda atalarımız ikisini birlikte tüketimini sağlıyordu. İkisinin organik olması beraber tüketilmesi büyük bir faydası olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.
denizli-kale-belediye-meclisi-top-ic

Yarımca sözlerine şöyle devam etti: “Tüm meclis üyelerimizin sağlıklarını dikkat etmesi ve sağlıklı bir şekilde ilçemize yapılacak olan çalışmaların daha verimli yürütülmesi için ikramını yaptık. Aynı zamanlarda ürünlerimizin tanıtımını yaparak üreticilerimizin kalkınmasını istiyoruz. İlk olarak bugün başlattığımız bu uygulamayı tüm meclis toplantılarında ve belediyemize gelen misafirlerimizi ikram edeceğiz. Toplantımıza katılan Kaymakamımız Adem Can’a teşekkür ederiz.”

“BU TADI HERKES TATMALI”
Kale Kaymakamı Adem Can tayinin çıkmasının ardından veda etmek için geldiği meclis kurulunda kuru inciri ve zeytin yağını tüketilmesinden dolayı şaşırdığını ifade ederek “Kale ilçesinin eski bir kültürünü yaşatmasından dolayı tebrik ediyorum” dedi. Kuru incir ve zeytinyağının tadını bakan Kaymakam Can,bu tadın herkesin tadması gerektiğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı