REKLAMI GEÇ

Denizli Kale biberine pratik kurutma

Denizli Kale biberine pratik kurutma

Denizli’nin Kale ilçesinde yetiştirilen Türkiye’nin patent sahibi üçüncü biberi olan Kale Biberi’ni kurutmak için artık 2 ay beklemek yok. Kurulan Defne ve Kekik Kurutma Tesisi’nde biberler 10 gün bekleyip 1 gün kurutma odasında kalarak hazır hale geliyor.

/ DENİZLİHABER / 14 Eylül 2012 Cuma, 13:29

Denizli’nin Kale ilçesinde yetiştirilen Türkiye’nin patent sahibi üçüncü biberi olan Kale Biberi’ni kurutmak için artık 2 ay bekleme dönemi bitti. İşadamı Ahmet Gözlükaya’nın ilçede bulunan Defne ve Kekik Kurutma Tesisi’nde Kale Biberi kurutma çalışmaları olumlu sonuç verdi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yüksel Sözgen, “Kale’de 600 dekarlık biber ekim alanında yılda ortalama 2 bin 500 ton biber üretiliyor. Kale Biberi, genelde kuru tüketiliyor. Kuruması da doğal ortamda yapılıyor ve yaklaşık 2 ay zaman alıyor. Yaptığımız çalışmalar sonucu kurutma tesisinde biberin bir günde kuruduğunu gördük. Biberi kurutmadan önce renginin kırmızı rengi alması için doğal ortamda 10 gün bekleyecek ve tesisteki kurutma odalarına alınacak. Böylece üreticiler biber kurutmak için günlerce beklemek zorunda kalmayacak. Kale biberinde 2 aylık kuruma süresini 11 güne düşürmüş olduk” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı