REKLAMI GEÇ

Ganalı futbolcuların eline fotoğraflarını verdi, ihraç edildiği partiye övgü yağdırdı

Ganalı futbolcuların eline fotoğraflarını verdi, ihraç edildiği partiye övgü yağdırdı

Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, geçtiğimiz Haziran ayında AK Parti’den istifa ettiğini açıklamıştı. İstifa dilekçesini vermeyen Hayla’yı, hızlı davranan AK Parti İl Disiplin Kurulu 1 hafta önce ihraç etmişti. Hayla’nın Kale Belediyespor ile görüşmeye gelen iki Ganalı futbolcunun ellerine cumhurbaşkanı ve başbakanın fotoğraflarını vererek yaptığı sosyal medyadaki tuhaf paylaşımı dikkat çekti.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2017 Çarşamba, 10:32

Ülkemizde son yıllarda sporun siyasete alet edildiğine dair yorumları sıkça duyuyoruz. Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, Kale Belediyespor ile ilgili öyle bir paylaşım yaptı ki, “İşte Siyasetspor” dedirtecek türden.

Haziran ayında, AK Parti Denizli il yönetimine, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye ağır eleştirilerde bulunup istifa ettiğini açıklayan Hayla’nın daha sonra istifa etmediği ortaya çıkmıştı. AK Parti İl Disiplin Kurulu da 1 hafta önce Hayla’yı partiden ihraç etmişti.

Erkan Hayla, daha önce FETÖ’ye karşı mücadele ettiği için FETÖ’nün kendisine kumpas kurduğunu ve ağır cezada yargılandığını, bütün bunla yaşanırken partisinden destek alamadığı için istifa ettiğini açıklamış, “Biz Reis’i sırtından vuruyoruz” demişti.

GANALI FUTBOLCULAR, REİS’E “DÜNYA LİDERİ” DEMİŞ
Başkan Hayla, onursal başkanlığını yaptığı Kale Belediyespor’un transfer görüşmesi için Kale’ye davet ettiği Ganalı futbolcular AlHassan ve Mujib’i makamında ağırladı. İki futbolcunun ellerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın fotoğraflarını verip, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Ganalı Futbolcularımız AlHassan ve Mujib’i Kalebelediyesporumuzun renklerine bağlamak için görüşmelerimiz devam ediyor. AlHassan ve Mujib’e Reis’i tanıyor musunuz dediğimde ‘Dünya Lideri’ cevabını Aldık. Kendilerine başarılar diliyoruz.”

TEŞKİLATA MESAJ MI?
Hayla’nın kısa süre önce ihraç edildiği partinin genel başkanı ve başbakanın yer aldığı fotoğraf ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik övgü dolu sözleri paylaşması, “teşkilata mesaj mı veriyor?” sorusunu gündeme getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı