REKLAMI GEÇ

“Türkmen Baharı’nı başlatacağız”

“Türkmen Baharı’nı başlatacağız”

Denizli’nin Kale ilçesi Belediye Başkanı İsmail Yarımca’yı ziyaret eden Kerkük’e bağlı Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Akkoyunlu, Büyük Turan’ı kurmak için Türkmen Baharı başlatarak Türk devletlerini bir araya getirmek istediklerini belirtti.

/ DENİZLİHABER / 4 Eylül 2013 Çarşamba, 12:26

Irak’ın Kerkük iline bağlı Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Akkoyunlu, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca’yı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kale Belediye Başkanı Yarımca, “Dünya üzerinde yaşayan Türk milletinin bir arada olması gerekiyor. Irak’ta yaşayan Türkmen kardeşlerimiz yaşanan tüm sıkıntıları rağmen Türk kimlikleri saklamamış, Türk olmaktan gurur duymuşlardır. ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sözünü hayat felsefesi haline getirmişlerdir. Her zaman soydaşlarımızın yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz ”dedi.

“CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK”
Kerkük Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Akkoyunlu, Kerkük’te Türkmenlerin yaşadığı sıkıntıları anlattı. Akkoyunlu Kerkük’te can güvenliğinin kalmadığını ifade ederek, Anavatan olarak gördükleri Türkiye’den her daim yardım beklediklerini söyledi. Beraberinde başarılı Türkmen öğretmenlerini de getirdiğini söyleyen Necdet Akkoyunlu, “Türkiye’yi tanımak, hem de yaşadığımız coğrafyadaki sıkıntılarımızı dile getirmek için buradayız. Kerkük’te şu anda can güvenliği yok. Ancak bizim mücadelemiz her koşulda sonuna kadar devam edecektir. Şehit vermeye devam ettiğimiz şu günlerde, Türkiye’den ciddi destekler görmek istiyoruz” dedi.

“TÜRKMEN BAHARI’NI BAŞLATMAK İSTİYORUZ”
Kosova’dan Kerkük’e kadar olan ve Büyük Turanı kurmak için Türkmen baharı başlatarak tüm Türk devletlerini bir araya getirmek istediklerini belirten Akkoyunlu, “Türklerin bir araya gelmesiyle dünya üzerindeki Türkler büyük güç olacaktır” dedi. Konuşmaların ardından Kerkük milli kıyafetini giyen Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca ve Türkmen heyeti objektiflere Türkmen bayrağı ile poz verdi. Görüşmenin ardından Türkmen heyeti, Tabae Antik Kenti’ni ziyaret etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı