REKLAMI GEÇ

Kale Mamuşa ile kardeş oldu

Kale Mamuşa ile kardeş oldu

Denizli’nin Kale İlçesi, Kosova’nın İpek şehrinden sonra Mamuşa ile kardeş şehir protokolü imzaladı.

/ DENİZLİHABER / 11 Eylül 2013 Çarşamba, 17:14

Kale, Kosova ile bağlarını güçlendirdi. Kosova’nın İpek şehrinden sonra Mamuşa’a giden Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, kardeşlik beratını imzaladı.

Mamuşa belediyesi hizmet binasında gerçekleşen imza törenine Mamuşa belediye Başkanı Arif Bütüç hazır bulundu. Sıcak ve samimi ortamda gerçekleşen imza töreni, iki devlet tek millet mesajı verildi.

Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca yaptığı açıklamada “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un memleketinde ikinci kardeş şehir olduğumuz bu vakitlerde ülkemiz ile Kosova’ya Kale ilçemiz köprü olacaktır. Balkanlarda yaşayan Evlad-ı Fatihanlarla oluşturduğumuz kardeşlik köprüsü resmiyete dökülerek kardeşlik için imzalar atıldı. Osmanlı imparotorluğu zamanında Osmanlı himayesinde olan Kosova toprakları buram buramanadoludaki kokunun aynısından kokuyor. Kosova’ya geldiğimizde hiçbir şekilde sıkıntı çekmedik. Burada yaşayan Kosovalı vatandaşlar aynı ülkemiz insanı sıcak, samimi ve temiz. Yapılan kardeşlik köprüsü ile eğitim, kültür, ekonomik ve sosyal anlamda büyük önem arz etmektedir” dedi.

Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Mamuşa’da her yıl düzenlenen domates festivaline katıldı. Yarımca, Kosova sokaklarında Türk Bayrağı dağıttı.

ATATÜRK PARKI İLGİ ODAĞI
Kale ilçesinin geçtiğimiz yıllarda İpek şehri ile kardeş olmasıyla beraber şehrin en işlek caddesine Kale Belediyesi tarafından yapılan Atatürk Parkına ziyaret eden Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, parkı gezen Kosovalı vatandaşlar ile sohbet etti.
denizli-kale-belediyesi-kartes-sehir-mamusa-ic

İpek Belediyesi yetkililerinden bilgi alan Yarımca, binlerce vatandaşın ziyaret ettiğini belirterek “İpek şehri ile yaptığımız kardeşlik antlaşmasının ardından park yapma kararı aldık. Bu parkta hem Türk bayrağımız hem de Kosova bayrağımız karşılıklı olarak dizayn ettik. Parkın inşaatı tamamlandığında ise adını Ulu Önder Atatürk’ün ismini verdik, Şimdi her gün binlerce vatandaş bu parkı ziyaret ediyor. Bu da bizleri mutlu etti” diyerek duygularını dile getirdi.

İpek Belediye Başkanı Ali Berisha’yı da ziyaret eden Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Osmanlı türbelerini de ziyaret etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı