REKLAMI GEÇ

Oğlunun kan parasıyla 112 merkezi yaptırıyor

Oğlunun kan parasıyla 112 merkezi yaptırıyor

Kale İlçesi’nde yaşayan Özkan Dönmez, 2006 yılında trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 11 yaşındaki oğlu Oğuzhan Dönmez’in kan parasıyla ilçeye 60 bin lira harcayarak 112 hizmet binası yaptırıyor.

/ DENİZLİHABER / 20 Eylül 2013 Cuma, 15:28

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)
İlköğretim okulu öğrencisi olan Oğuzhan Dönmez, 2006 yılında Çamlarca Köyü’nde meydana gelen kazada yol kenarında oynarken, otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Oğuzhan Dönmez’in ailesine, karşı taraf yaklaşık 60 bin lira kan parası ödedi. Acılı baba Özkan Dönmez de bu parayla hayır yapmaya karar verdi. Kale Belediye Başkanı MHP’li İsmail Yarımca’nın öncülüğünde gerçekleşen projeyle Pamukkale-Marmaris karayolunda yapılacak 112 hizmet binasında görevlendirilecek ekipler, bu yolda olabilecek kazalara anında müdahale edecek. Oğlu Oğuzhan Dönmez’in adını yaşatmak için böyle bir hayır yapmak istediklerini belirten baba Özkan Dönmez, 112 Acil Servis’in olmasıyla kaza yapan vatandaşlara daha hızla müdahale edileceğini kaydetti.

İNSANLARIN HAYATLARI KURTULACAK
Kale İlçesi’nin üç ilin kesiştiği stratejik bir konumda olduğunu hatırlatan Yarımca, “Geçen yıllarda Özkan kardeşimizin evladı trafik kazası sonucunda hayatını kaybetti. Kazanın ardından yaklaşık 60 bin lira kan parası ödendi. Özkan kardeşimiz bu parayı kullanmayacağını ifade edip, bir hayır kurumuna vermek istediğini belirtti. Çocuğumuz Oğuzhan trafik kazasında vefat ettiği için 112 Acil Servis hizmet binası yapmayı düşündük. Dönmez ailesi hizmet binası yapmak için söz verdiler ve bugün kurban keserek temelini attık. 140 metrekareye yapılacak bina iki ay içinde tamamlanacak. Bu bağışlarından dolayı Dönmez ailesine teşekkür ediyoruz. İnsan hayatının çok önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Yapılacak bu 112 istasyonunda nice hayatlar kurtulur” dedi. Kurban kesiminin ardından temel atılarak inşaata başlandı.

Yorumlar

cihan   -  Bağlantı 20 Eylül 2013, 23:33

helal olsun.böyle insanlar halen var. kalede okurken bu olayı duymuştum. allah rahmet eylesin. 112 merkezi inşallah hayırlara vesile olur.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı