REKLAMI GEÇ

Kale’de Cumhuriyet coşkusu

Kale’de Cumhuriyet coşkusu

Denizli’nin Kale ilçesinde Cumhuriyetin 90. Kuruluş yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları akşam fener alayı ve tiyatro gösterisi ile devam edecek.

/ DENİZLİHABER / 29 Ekim 2013 Salı, 15:45

Kale’de Cumhuriyet Bayramı, törenlerle kutlandı. Dün Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan kutlama etkinlikleri, sabah Çarşı Meydanı’nda düzenlenen törenle devam etti.

Törene, Kale Kaymakamı Adem Can, Garnizon Komutanı Osman Özbo, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Milli Eğitim Müdürü Akın Özdemir, Pamukkale Üniversitesi Kale Meslek Yüksekokulu Genel Sekreteri Tevfik Özlüer, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
denizli-kale-de-cumhuriyet-coskusu-ic

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam edilirken, Kaymakam Adem Can Cumhuriyetin kuruluşunun 90. Yılını kutlayarak “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet rejimi demek demokrasi sistemiyle devlet şekli demektir. Demokrasi ilkesinin en çağdaş ve mantıki uygulaması temin eden hükümet şekli cumhuriyettir. Türk Milletinin tabiatına uygun olan idare cumhuriyet idaresidir. Cumhuriyet vazgeçilmez bir değerdir. Kişinin hak ve özgürlükleri ancak bu sistem ile güvencede olabilir“ dedi.

Konuşmalarından ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini bildirilen konuşma ve şiirler okundu. Kale Belediyesi folklor ekibi gösterisinin ardından, çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca,“Türk milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyetin 90 yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşamaktayız. Cumhuriyetimizin bugün Ulu Önder Atatürk’ün açtığı yolda çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için olumlu atılımlar yaptığını büyük bir onur ve gururla görmekteyiz. Sonucunda ulusumuzu Çağdaş bir anlayışın ürünü olan Cumhuriyetimize kavuşturan bağımsızlık mücadelemizin de tüm dünyaya örnek olmasını temenni ederim. Yüce Atatürk, Cumhuriyetimizin 90 yılını, kıvanç ve coşkuyla kutladığımız büyük günde milletçe huzurunda olduğumuzu gururla söylüyoruz. Türk milleti bugün sana olan bağlılığını, özlemini ve sevgisini yürekten ve büyük bir sesle hep birlikte yinelemektedir. Tarihimizin en büyük çağdaşlaşma ve değişim hamlesi olan Cumhuriyet’in geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan gurur verici atılım ve başarıları, her türlü zorlu engelin aşılması konusunda bizlere güç vermektedir. Ruhun şad olsun. Yüce milletimizin Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.
denizli-kale-de-cumhuriyet-coskusu-ic-1

Resmi araçların ve özel işletmelerin tören geçişi gerçekleştirildi. Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri, akşam saatlerinde ise fener alayı ve havai fişek gösterileriyle devam ederken Kale Belediyesi tarafından ünlü oyuncuların yer aldığı tiyatro gösterisi ile sona erecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı