REKLAMI GEÇ

İnceğiz Kanyonu turizme kazandırılacak

İnceğiz Kanyonu turizme kazandırılacak

Denizli’nin Kale ilçesine bağlı İnceğiz Köyünde bulunan Arapapıştı Kanyonu olarak ta bilinen İnceğiz Kanyonu keşfedilmeyi bekliyor.Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, kanyonun turizme kazandırılması için çalıştıklarını belirtti.

/ DENİZLİHABER / 9 Ekim 2013 Çarşamba, 14:31

Kale’de bulunan ve Kemer barajını besleyen akarsuların aşınmasıyla oluşan İnceğiz kanyon keşfedilmeyi bekliyor.

Arapapıştı Kanyonu olarak ta bilinen İnceğiz Kanyonunu, Denizli, Aydın ve Muğla’dan gelen doğa dostları ziyaret etti.
Denizli Alpin Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyelerine, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca ile Denizli Dağcılık  ve Doğa Sporları Kulübü üyesi  Zeki Akakça rehberlik etti.
denizli-kale-incegiz-kanyonu-ic

Kanyonun turizme kazandırılması için mücadele verdiklerini söyleyen Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, “İnceğiz Arapapıştı Kanyonu olarak bilinen kanyonumuz maalesef tanıtım eksikliğinden dolayı insanlar bu güzellikten mahrum kalıyorlar. Yaptığımız çalışmalar ile buraya ziyaret edecek olan misafirlerimizi zaman buldukça kendimde refakat etmeye çalışıyorum. Kanyonun doğaseverler ve fotoğraf sever için biçilmiş kaftan niteliğinde” dedi.

Yarımca, Denizli’nin Büyükşehir olmasından sonra ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıkta olan İnceğiz köyüne ciddi anlamda desteklerinin olacağını da vurgulayarak, “İnceğiz köyünün başka bir özelliği ise zeytinin bol bulunduğu bir yer. Vatandaşlarımız doğal yollarla yetiştirdikleri zeytini gelen misafirlere hem ikram ediyor hem de satışını gerçekleştiriyor. Yapacağımız proje ile ciddi anlamda çevre kalkınacak ve gelişecektir. Kale Biberi, Kale pidesi, Kale Baklavasından sonra kanyonumuzu da meşhur etmeye çalışacağız” diye konuştu.

İnceğiz Arapapıştı Kanyonun Denizli, Muğla ve Aydın il sınırında bulunduğunu ifade eden Yarımca, turizme kazandırılması halinde yerli ve yabancı turistlerin ilgisi çekerek ziyaret edileceğini söyledi.

Yorumlar

dunlop   -  Bağlantı 17 Ekim 2013, 22:00

kalede galiba siyasi kazan ısınmaya basladı. ak partinin adayını merakla bekliyorum. buyuk sürpriz bekleniyormus denizli akparti kulislerinde. galiba muhib temiz ismi üzerinde yogunlasılmıs..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı