REKLAMI GEÇ

Kale pidesi ustası yetiştirilecek

Kale pidesi ustası yetiştirilecek

Meşhur Kale pidesini yapan ustaların sayısı giderek azalıyor. Sektörde usta yetişmediği için bu tarihi lezzetin gelecek kuşaklara taşınması tehlikeye girdi. Hal böyle olunca Kale Belediyesi. İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi pide ustası yetiştirmek için kurs açtı. Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, sosyal medya hesabından yaptığı duyuru ile gençleri kursa katılmaya ve ata mirasına sahip çıkmaya çağırdı.

/ DENİZLİHABER / 6 Eylül 2013 Cuma, 15:43

ŞENGÜL BOZ
Kale Belediyesi, Kale İlçe Belediye Başkanı İsmail Yarımca, sosyal medyada yayınladığı ilan ile giderek ustaları azalan meşhur Kale pidesinin gelecek nesillere taşınması için kurs açılacağını duyurdu. Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Kale ve Denizli Merkez’de pidecilerin ara eleman sıkıntısı yaşadıklarını ve bu konuda sık sık şikayet aldığını belirterek, “Belediyemize ve şahsıma pideci hemşerilerimizden ara eleman yetersizliği şikayetleri üzerine başlatmış olduğumuz çalışma ile iş kur il müdürlüğü, ilçe halk eğitim müdürlüğü ve belediyemiz işbirliğiyle ‘Pidecilik’ kursu açılacaktır” dedi.

Kursa katılmak isteyenlerin başvurabileceklerini de vurgulayan Yarımca, 18-40 yaş arası erkek vatandaşların ilçe halk eğitim müdürlüğüne kimlik belgeleriyle şahsen başvurmaları gerektiğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı