REKLAMI GEÇ

DEV KAYALARIN ALTINDA KALIYORLARDI

DEV KAYALARIN ALTINDA KALIYORLARDI

Kale’nin Narlı köyünde sağanak sele neden oldu, köyü dağlardan gelen sular kapladı. Sel sularının beraberinde sürüklediği dev kayaların evlerin yıkılmasına neden oldu. Bir aile camdan atlayarak kurtuldu.

/ DENİZLİHABER / 10 Haziran 2010 Perşembe, 18:28

Kale’ye bağlı Narlı Köyü’nde önceki gün etkili olan şiddetli yağış, köyde hatayı felç etti. 1,30 saat süren sağanak yağmurda, dağlardan gelen sular köyü yerle bir etti. Dere üzerinde bulunan evlerin çoğu sular altında kalırken, bir evde taşan dereyle birlikte yıkıldı. Evde bulunan vatandaşlar ise son anda ölümden kurtuldu. Kale’ye bağlı Narlı köyünde öğleden sonra başlayan şiddetli yağışta, köyün içinden geçen derenin taşması sebebiyle sel suları Recep Kavcın ‘ın evine doğru gelemeye başladı. Ev sahibi Recep Kavcın ve eşi Raziye Kavcın , sel sularının geldiğini görerek, kendilerini kurtarmaya çalıştı. Su içinde kalan Raziye Kavcın, evden atlarken boğulma tehlikesi geçirdi. Evde mahsur kalan Recep Kavcın da vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Kavcın çiftinin evi, sel suları nedeniyle yıkıldı. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı sel baskınında, hafif yaralılara olay yerinde müdahale edildi. Dere yatağından gelen kaya parçaları ve evdeki sular, Kale ve Gölbaşı Belediyesine bağlı ekipler tarafından temizlenirken, sivil savunma ekipleri de olay yerine intikal ederek, yardım çalışmalarına katıldı. Ekipler köyde sel suları nedeniyle İlyas Kavcın, Mustafa Soylou, Mutlu Topçuoğlu, Ünal Şişman ve Emine Şişman’ın da zarar gören evlerindeki suları boşalttılar.

Devlet yardım elini uzattı
Yaşanan sel baskının ardından Vali Yavuz Erkmen ve beraberindeki heyet köye giderek incelemelerde bulundu. Derelerden gelen taşların yıktığı bölgede incelemelerde bulunan Vali Erkmen, köy halkına geçmiş olsun dileğinde bulunarak, gerekli desteğin devlet tarafından verileceğini söyledi. Vali Erkmen, “ Yaşanan bu sel olayında bir can kaybının yaşanması gerçekten sevindirici. Ama burada şunu görüyoruz ki doğaya karşı gelinemiyor. Dere yataklarının üzerlerine yapılan evlerimizin sular altında kalması ise bizlere bir uyarıdır. Dere üzerine ev yapmayacağız. Şimdi devlet olarak gerekli her desteği bölgeye vereceğiz ve selden zarar gören vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bayındırlığımıza bağlı ekiplerimizde gerekli hasar tespitlerini yaptılar. Bir daha böyle olaylar yaşamayız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı