REKLAMI GEÇ

150 Parktan birini Kale kaptı

150 Parktan birini Kale kaptı

Denizli’nin Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, finansmanın yüzde 45’ini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yüzde 50’sini İller Bankası ve yüzde 5’ini ise belediyelerin katkısı ile Türkiye geneline yapılacak olan 150 Tip Park projesinden birinin Kale’ye yapılacağını açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 1 Şubat 2014 Cumartesi, 10:52

MHP’li Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Tip Park projelerinden birini Kale’ye kazandırdıklarını söyledi.

Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İller Bankasının yapacağı ihaleyle yapılacak olan Kale TİP PARK projesi onaylandığını açıkladı. İlçe Merkezi’nde bulunan 5 dönümlük park alanının üzerinde yapılacak olan parkın maliyetinin yüzde 50’si iller bankası, yüzde 45’i Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünce proje desteği olarak ödeneceğini belirten Yarımca, parkın yalnızca %5’lik kısmı Belediye bütçesinden karşılanacağını belirtti.

“ÇOK MÜCADELE ETTİM”
İller Bankası’nın nüfusu 5 bin ile 25 bin arasında olan il ve ilçe belediyeleri için 2 dönüm, 3 dönüm, 4 dönüm ve 5 dönüm olarak hazırladığı Tip Park Projesi’nden birinin Kale’ye yapılması için başvuruda bulunduklarını ve kabul edilmesi için çok mücadele ettiğini belirten Yarımca, “Sonunda projemiz kabul edildi. İlçe merkezimizde bulunan Yukarı Park İller Bankası’nın Tip Park Projesi kapsamında yeniden düzenlenecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı