REKLAMI GEÇ

Kale Devlet Hastanesi’ne kurulan güneş enerji santrali ile doğaya ve ekonomiye önemli katkı

Kale Devlet Hastanesi’ne kurulan güneş enerji santrali ile doğaya ve ekonomiye önemli katkı

2017 yılında Kale Devlet Hastanesi’ne kurulan güneş enerji santrali 4 yılın sonunda 808 bin kilovatsaat elektrik üretti. Sistem hastanenin elektrik tüketiminin tamamını karşılarken, güneşten üretilen elektrik sayesinde doğaya 450 ton karbonun salınımı önlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ekim 2021 Çarşamba, 13:05

Enerji verimliliği, tasarruf ve çevre duyarlılığı konularında örnek olması amacıyla 2017 yılında Kale Devlet Hastanesi’nde kurulan güneş enerji santrali sistemiyle elde edilen veriler paylaşıldı.

Hastane bahçesinin 2 bin 200 metrekarelik kısmına 588 adet panel, 155 kilovatsaat kapasite ile kurulan sistem sayesinde hastanenin elektrik tüketiminin tamamı karşılandı. Fazla üretilen elektrik satılarak kazanç da elde edildi.

4 yıllık süre sonunda güneş enerji santraline yapılan yatırımın yaklaşık yüzde 76’sı karşılandı. Yine güneşten üretilen elektrik sayesinde, elektrik üretimi için yıllık 9 bin, 4 yılın sonunda da 36 bin ağaca eşdeğer olan 450 ton karbonun doğaya salınımı önlenmiş oldu.

DOĞAYA SALINACAK 450 TON KARBON SALINIMI ÖNLENDİ

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk enerji verimliliği ve tasarruf konusunda sağlık tesislerinde çalışmalar yürüttüklerini, Kale Devlet Hastanesi’nin de bu kapsamda göz bebekleri olduğunu söyledi.

Öztürk, “Kendi tükettiği elektrik enerjisinin tamamını karşılayan ve bu alanda Türkiye’de örnek gösterilen hastaneler arasında yer alan Kale Devlet Hastanesi 4 yılın sonunda 808 bin kilovatsaat elektrik üretti. Ayrıca üretilen elektrik sayesinde doğaya salınacak yaklaşık 450 ton karbon salınımı önlenmiş oldu.  Sağlık tesislerimizden yaptığımız tasarrufları da asli görevimiz olan sağlık alanına aktarıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı