REKLAMI GEÇ

Muğla sınırındaki orman yangınında alevler Kale’ye kadar ulaştı

Muğla sınırındaki orman yangınında alevler Kale’ye kadar ulaştı

Kale merkeze 30 kilometrelik mesafede bulunan Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Muratlar ve Gazeller Mahallesi yakınlarındaki Yeşil Vadi bölgesinde başlayan orman yangını Kale’nin Köprübaşı ve Gökçeören köylerini tehdit ediyor. Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, alevlerin Akçay deresini geçeceğini düşünmediklerini söyledi, “Teyakkuzdayız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2021 Salı, 21:15

Kale’ye 30 kilometre mesafedeki Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Muratlar ve Gazeller Mahallesinde başlayan yangın Denizli’nin Kale İlçesi Gökçeören ve Köprübaşı mahalleleri arasında kalan Yeşil Vadi bölgesine ulaştı.

Kale tarafından rahatlıkla görülebilen alevlerle mücadele sürüyor.

Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, Kale ile iç içe olan Gazeller ve Muratlar’daki yangının Akçay deresini geçerek Kale’ye yönelemeyeceğini düşündüklerini, ancak tedbir aldıklarını söyledi, “Akşam saatlerinde başlayan yangının, rüzgarın da eskisiyle Denizli il sınırına kadar yaklaştığını belirterek ‘Yangın şu an Denizli il sınırına yaklaştı ancak sınırda Akçay nehri olması nedeniyle alevlerin bu tarafa geçeceğini düşünmüyoruz o bölgedeki ekiplerimiz destek amaçlı yangın bölgesine gitti söndürme çalışmalarına destek veriyorlar. Biz de herhangi bir olumsuzluğa karşı, teyakkuzdayız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı