REKLAMI GEÇ

Kale Yöresel Ürün ve Sanat Festivali başlıyor

Kale Yöresel Ürün ve Sanat Festivali başlıyor

Kale Kaymakamlığı öncülüğünde düzenlenen “Kale Yöresel Ürün ve Sanat Festivali” için start verildi. Bu yıl ilk kez organize edilen festivalde 80’e yakın stantta Kale’nin yerel lezzetleri ve Kale’de yetişen ürünler yer alacak. Festival 18 Aralık 21 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Aralık 2019 Pazartesi, 13:50

Bu yıl ilk kez organize edilen ve Kale Kaymakamlığı’nın öncülüğünü yaptığı “Kale Yöresel Ürün ve Sanat Festivali” için strat verildi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan toplantı ile festival için davet yapıldı ve festivalin içeriği anlatıldı. Festivalin tanıtım toplantısını Kale Kaymakamı Samet Serin, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sığınç, Ziraat Odası Başkanı Halil Saygın, Kale Esnaf Odası Başkanı İlyas Barcın ve Kale İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım birlikte yaptı.

18-21 Aralık tarihleri arasında yapılacak festivalde sadece Kale’nin yöresel tatları ile sadece kalede üretilen organik ürünlerin yer alacağını söyleyen Kale Kaymakamı Samet Serin, Kale’nin coğrafi açıdan çok çeşitlilik gösteren farklı ürünlerinin bulunduğunu söyledi. Ayrıca kaymakam Serin, bu yıl ilki yapılacak festival tarihinin gelecek yıl Ahilik haftasına çekilebileceğini dile getirdi.

Belediye Başkanı Mehmet Salih Sığınç ise Kale’nin 400 ile 1400 metre aralığında bir rakıma sahip olduğunu ve ilçe sınırları içinde yetiştirilen ürün değişikliğinin fazlalığından bahsetti. Başkan Sığınç, ilçede birçok ürünü ailelerin kendilerine ve etraflarına yetecek kadar ürettiğini belirtip, bu üretim miktarlarının artması ve bu ürünlerin ekonomik değer bulmasını sağlamak için girişimlerinin olduğunu söyledi.

Festivalin kaymakamlık başta olmak üzere belediye, Esnaf Odası, Ziraat Odası, Milli Eğitim ve 32 mahalle muhtarlığı ile birlikte çalışılarak organize edildiğini dile getiren Kale Esnaf Odası Başkanı İlyas Barcın, 4 gün devam edecek festivalde 80’e yakın stant olacağını ve festival boyunca 20 bine yakın ziyaretçinin beklendiğini dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı