REKLAMI GEÇ

Kale’de Aşure Günü

Kale’de Aşure Günü

Kale Belediyesi, hem şehitlerimiz için, hem de Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy için geçtiğimiz hafta Cuma günü, Kale Cevherpaşa Camii’nde bir program gerçekleştirdi.

/ DENİZLİHABER / 28 Aralık 2009 Pazartesi, 18:23

Kale Belediyesi, geçtiğimiz hafta Cuma günü, Kale’nin büyük camisi Cevher Paşa Camii’nde şehitlerimiz ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy için bir program düzenledi. Törende mevlit okutuldu, Aşure dağıtıldı. Cuma günü, Kale Belediyesi tarafından düzenlenen ve Kale halkının hemen hemen tamamının katıldığı törende; Cuma namazı öncesinde Kale İlçe Müftüsü İshak Göksel tarafından mevlit okundu. Cuma namazının ardından ise Aşure dağıtıldı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, “Özellikle son şehitlerimiz olan Tokat Reşadiye’deki katliamda katledilen askerlerimizin ruhları şad olsun diyorum. Bu vatan uğruna canlarını veren bütün evlatlarımız bizim canımız, kanımızdır. Bu vesile ile terörü bir kez daha lanetliyor, akan kanın durdurulmasını, anaların gözyaşlarının dindirilmesini arzu ediyoruz” dedi.

MİLLİ ŞAİRİMİZ ANILDI
Geçtiğimiz aylar içersinde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un doğum yeri olan Kosava’nın İpek şehrinin belediyesi ile kardeş şehir olan Kale Belediyesi’nin Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Mehmet Akif Ersoy’u unutmadıklarını belirterek, O’nu vefatının 73. yıldönümünde rahmet ve minnetle andıklarını dile getirdi. Başkan Yarımca, “Bilindiği gibi Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un doğum şehri olan İpek Belediyesi ile kardeş şehir olduk. O’nu yaşatmak, genç kuşaklara unutturmamak en büyük vazifemizdir. O, Türk Milleti’nin karanlık günlerinde ışık olan İstiklal Marşı ile gönülleri aydınlatmış ve Cumhuriyetin kurulmasının temel taşlarından birisi olmuştur. Kale Belediyesi olarak Cuma günü okuttuğumuz mevlit ve dağıttığımız Aşure ile vefatının yıldönümünde bir kez daha andık. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı