REKLAMI GEÇ

Kale’de internete ulaşamayan öğrenciler için köy kahvehanesi online derslik oldu

Kale’de internete ulaşamayan öğrenciler için köy kahvehanesi online derslik oldu

Kale’de bir köy kahvehanesi, köylerinde okul olmadığı için yüz yüze eğitime, evlerinde internet ya da bilgisayar da olmadığı için uzaktan eğitime katılamayan öğrenciler için bilgisayarların ve sınırsız internetin bulunduğu online derslik haline getirildi.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2021 Çarşamba, 12:02

Kale’ye 30 kilometre mesafedeki kırsal Esenkaya Mahallesinde örnek bir projeye imza atıldı. Okul olmayan mahallede bulunan 80 metrekarelik eski köy kahvesi, evlerinde internet ya da bilgisayarı olmadığı için Milli Eğitim Bakanlığı’nın online eğitim ağı EBA’dan faydalanamayan öğrenciler için online derslik haline getirildi.

Kale Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen projede, öğrenciler için eski kahvehanede tadilat yapıldı.

Öğrenciler için masa, televizyon ve bilgisayar yerleştirilen köy kahvehanesine sınırsız internet bağlantısı sağlanıp, ücretsiz olarak öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Okula dönüştürülen köy kahvesine gelen öğrenciler burada sosyal mesafe kurallarına uyarak uzaktan eğitim almaya başladı.

Eski köy kahvesinde online eğitimin yanında, öğrencilerin zekalarını geliştirecekleri bin salon ve vatandaşların kitap ve gazete okuyabilecekleri bir kütüphane alanı oluşturuldu.

EVLERİNDE İNTERNET YOK ONLİNE EĞİTİME KATILIM DÜŞÜK
Kale Kaymakamı Abdulkadir Şahin, öğrencilerin çoğunun evinde internet ya da bilgisayar olmadığı için online eğitime katılım oranının düşük olduğunu belirterek, “Esenkaya mahallemizde okul olmadığı için ilkokul ve ortaokul öğrencileri Belenköy İlkokulu ve Ortaokulu’na, lise öğrencileri ise Kale ilçe merkezindeki liselerde taşımalı olarak öğrenimlerini sürdürüyor. Köyümüz öğrencilerinin çoğunun interneti olmadığı için canlı derslere katılım oranı düşüktü. Öğrencilerimizin uzaktan eğitimine katkı sunmak amacıyla EBA destek noktası faaliyete geçirildi. Katkılarından dolayı hayırsever Necip İrdem’e teşekkür ederiz” dedi.

SADECE ÖĞRENCİLERE DEĞİL HALKA DA HİZMET VERECEK
Eski köy kahvehanesinin sadece öğrencilerin değil kitap ve gazete okumak isteyen vatandaşlar için bir kütüphane haline geldiğini anlatan Şahin, “Kale Kaymakamlığı tarafından bu mahallemizde ikamet eden ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteye hazırlanan öğrencilerimizin faydalanabileceği Mülkiyeti Kale Belediyesi’ne ait 80 metrekare kahvehane EBA destek noktası ve kütüphaneye dönüştürüldü. EBA destek noktasına tabletler ve internet bağlantısı sağlandı, öğrencilerimizin kullanımına açıldı. Burası sadece öğrencilerin değil halkımızda maske, mesafe ve temizlik kurallarına uygun hareket ederek kitap ve gazete okumalarına imkan veriyor” diye konuştu.

Şahin, okul bulunmayan 6 mahallede daha aynı projeyi gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı