REKLAMI GEÇ

Kale’de “turizm günleri” sürüyor

Kale’de “turizm günleri” sürüyor

Kale’de düzenlenen “Kale Turizm Günleri” etkinlikleri sürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2022 Salı, 12:05

Kale Kaymakamlığı, Kale Belediyesi, Ziraat Odası iş birliğinde organize edilen ve 19 Mayıs’ta sonra erecek etkinlikte yöreye özgü gelenek ve göreneklerin yaşatılması amaçlanıyor.

Kale’de düzenlenen “Turizm Günleri” etkinliğine AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kale Kaymakamı Abdulkadir Şahin, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Davetliler, program kapsamında Tabea Antik Kenti, Cevher Paşa Camisi ile İnceğiz Kanyonu’na yönelik düzenlenen gezilere katıldı.​​​​​​​

Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle 2 yıldır turizm günleri programını yapamadıklarını söyledi.

İlçenin gelişimi ve tanıtımı için etkinliklere tekrar başladıklarını ifade eden Sağınç, “Kale’nin tarihi ve doğal güzelliklerinin, genel kültürünün ve gastronomisinin tanıtımına yönelik etkinlik yapıyoruz. Bu kapsamda yörük kültürünün tanıtılması ve yeni nesillere aktarılmasına yönelik çalışmaları da amaçlıyoruz” dedi. DENİZLİ (AA)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı