REKLAMI GEÇ

Kale’nin büyüleyen acı lezzeti tam not aldı

Kale’nin büyüleyen acı lezzeti tam not aldı

Kale Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Yöresel Ürün ve Sanat Festivali kapsamında yer alan Denizli Aşçılar Derneği tarafından Kale Biberi kullanılarak yapılan Kale Ateşi isimli sos ve Kale Biberi Reçeli yöre halkı ve ziyaretçilerden tam not aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Kasım 2022 Salı, 13:05

Kale 3. Yöresel Ürün ve Sanat Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Açılan stantlarda yörenin eşsiz lezzetlerinin sunumları yapıldı, konserler festivali eğlencenin merkezi haline getirdi.

Coğrafi işaretli Kale biberinin başrolde olduğu festivalde Denizlili şeflerin Kale biberinin tüketim alanını genişletmek amacıyla yaptıkları tatlı, ekşi ve acının bir arada olduğu Kale ateşi isimli sosu, iç malzemesinde biber olan avcı böreği ve topik ile sunum gerçekleştirdiler. Acının damaklarda bıraktığı farklı lezzetler deneyenlerden tam not aldı.

Festivali ve etkinlikleri değerlendiren Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç; 3. Kale Yöresel Ürün ve Sanat Festivali’nin son gününde birbirinden özel isimleri ağırladıklarını söyledi.

Sağınç, “32 mahallemizde yetişen, çiftçimizin el emeği, göz nuru, alın teri ile üretilen ürünlerin sergilendiği festivalimizde, Denizli Aşçılar Derneği’nin özel olarak yaptığı çalışma neticesinde çıkan kale biberi sosu ve kale biberi reçeli festivalimize damga vurdu. Kale’de yetişen, üretilen ürünlerimizi katma değer katarak tanıtmaya gastronomi alanında lider yapmaya hedeflendik” dedi.

Yorumlar

çağrı öncel   -  Bağlantı 1 Kasım 2022, 14:05

bedava yiyip içenler kırık not verir mi?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı