REKLAMI GEÇ

Muhtar maaşını biriktirip köyüne traktör aldı, ihtiyacı olan kullanıyor

Muhtar maaşını biriktirip köyüne traktör aldı, ihtiyacı olan kullanıyor

Tütün ve biber üretimi yaparak geçinen Denizli’nin Kale’nin Uluçam Mahallesi’nde Muhtar Halil Yasıt, maaşını biriktirerek köye ikinci el traktör aldı. Bakımını kendisinin yaptığı traktörü ihtiyacı olan herkesin kullandığını belirten Muhtar Yasıt, güzel bir imece örneği sergilediklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Haziran 2021 Salı, 13:07

Kale’nin Uluçam Mahallesi Muhtarı Halil Yasıt, örnek bir icraata imza attı. Ağırlıklı olarak tütün ve biber üretimi yapılan mahallede vatandaşların büyük çoğunluğunun traktör sahibi olduğunu ifade eden Yasıt, fakat tütün tarlalarında kullanılacak küçük traktörün az sayıda olduğunu kaydetti.

Bu eksiği gidermek için harekete geçtiğini anlatan Muhtar Yasıt, “Tütün tarlasına girecek traktörün biraz küçük olması gerekiyor. Çok az kişide var. Muhtarlık maaşımı biriktirerek 25 bin liraya ikinci el traktör alıp köyün hizmetine sundum. Herkes kullanıyor. Özellikle traktörü olmayanlar için çok faydalı oldu” diye konuştu.

BAKIMINI DA KENDİ ÜSTYENİYOR
Traktörün bakımını da kendisinin yaptığını söyleyen Yasıt, “Köylü imece usulü kullanıyor. İhtiyacı olan yakıtını katıp götürüyor. Bakımlarını da bizzat ben yapıyorum. Köylüden tek kuruş almadım. Parasını tamamen cebimden ödedim. Helal hoş olsun köyüme. Burası tütün üretiminin yaygın olduğu bir yer. Önemli bir ihtiyaçtı” dedi.

Traktörü muhtarlık binasının önüne bırakan Yasıt, “Bu köyün ortak malı. İsteyen gelip kullanabilir” dedi.

Yorumlar

Ahmet mizac   -  Bağlantı 9 Haziran 2021, 19:49

Maşallah muhtarim tebrik ediyorum ben Ürgüp Nevşehir aksalur mahallesinden yazıyorum

Refik ağırman   -  Bağlantı 8 Haziran 2021, 21:53

Allah cc razı olsun inşallah emeğine yüreğine sağlık tebrikler,kimin tertibi gerçekten gururlandım yüce mevlam yâr ve yardımcısı olsun inşallah

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı