REKLAMI GEÇ

Muhtar ve imam mezarlıktaki 100 yıllık çam ağaçlarını kesti

Muhtar ve imam mezarlıktaki 100 yıllık çam ağaçlarını kesti

Kale’nin Kırköy Mahallesi’nde muhtar ile imamın mezarlıkta bulunan 100 yıllık iki ağacı kışın yakacak olarak kullanmak üzere kestiği iddia edildi. Muhtar ile imam hakkında soruşturma açılması bekleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Nisan 2020 Cuma, 14:13

Sözcü’den Ömercan Altay’ın haberine göre Kale’nin Kırköy Mahallesi muhtarı Hasan A. ve imam Ali Y. mezarlıkta bulunan 100 yıllık 2 adet çam ağacını kış ayında yakacak olarak kullanmak üzere gece vakti kestikleri öne sürüldü.

Olayın duyulmasının ardından mahalle sakinleri yaşananlara tepki gösterdi. Orman kanuna göre çam ağaçlarının kesimi yasak. Çam ağacının bilinçli olarak kesiminin para ve hapis cezası bulunuyor.

Olayı doğrulayan Kale İlçe Müftüsü Osman Ulaş Kaya, kendilerine şikayet geldiğini belirterek, “Konuyu yakından takip ediyoruz. Yaptığımız çalışmada muhtar ve imam arkadaşın ağacı birlikte kestiklerini öğrendik” dedi.

SORUŞTURMA AÇILMASI BEKLENİYOR
Mahalle Muhtarı Hasan A.nın Kale İlçe Müftüsüne verdiği bilgide çam ağaçlarını kestiklerini kabul ettiği öne sürüldü. Denizli Müftüsü Mehmet Aşık da hem muhtar, hem de imam ile alakalı olarak olayın takip edildiğini, gerekli soruşturmanın açılabileceğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı