REKLAMI GEÇ

Tabae’de cami, sarnıç ve çeşme ayağa kaldırılacak

Tabae’de cami, sarnıç ve çeşme ayağa kaldırılacak

Denizli’nin Kale İlçesi’nde bulunan antik Tabae kentinde kazı çalışmaları sürüyor. Ege Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr.Bozkurt Ersoy başkanlığında yürütülen çalışmalarda kazı ve temizlikleri tamamlanan Yukarı Pazar Camisi, Osmanlı Çeşmesi ve Roma Sarnıcı’nın onarım ve restorasyon projeleri hazırlandı ve onay için kurula gönderildi. Kale kentinin eski yerleşim yeri de olan antik kentte yeni bir Osmanlı çeşmesi de kazılarak gün yüzüne çıkarılacak.

/ DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2012 Cumartesi, 14:02

Bu yıl kazı çalışmalarının yanı sıra onarım ve restorasyon çalışmalarına ağırlık vereceklerini belirten Kazı Başkanı Prof.Dr.Bozkurt Ersoy, “Tabae antik kentinde geçen yıl yürüttüğümüz çalışmalar çok verimli geçti. Denizli Valiliği ve Kale Belediyesi’nin çok büyük desteğini görüyoruz. Bu yıl kazı çalışmalarının yanı sıra onarım ve restorasyon çalışmalarını ağırlık vereceğiz. Kazı ve temizlik çalışmaları tamamlanan Yukarı Pazar Camii, Osmanlı Çeşmesi ve Roma Sarnıcı’nın koruma ve onarım projelerini hazırlayarak Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderdik. Kurul onayı alınır alınmaz bu yapıların restorasyonuna başlayacağız. Kazısını tamamladığımız sarnıç Roma dönemine ait ve ülkemizde az rastlanan sarnıçlardan” diye konuştu.

Kazı ve koruma çalışmalarına Ege Üniversitesi’nin yanı sıra Muğla Üniversitesi, Uşak Üniversitesi ve Nevşehir Üniversitesi’nden öğretim üyesi ve görevlilerinin de katıldığını belirten Ersoy, bu yıl kent girişinde yer alan sarnıç, Cevher Paşa Hamamı ve kent merkezinden Cevher Paşa Hamamı’na uzanan yol üzerinde yer alan yeni bir Osmanlı Çeşmesi’nin kazısına başlayacaklarını, Kale-i Tavas’ta çeşitli mağaraların temizliklerini sürdüreceklerini, geçen yıl kazısı tamamlanan Tekke Önü Mescidi’nin konservasyonuna da başlanacağını açıkladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı