REKLAMI GEÇ

Torunlarının torunlarını gördü, 101 yaşında hayatını kaybetti

Torunlarının torunlarını gördü, 101 yaşında hayatını kaybetti

Kale’nin bir dönem önceki Belediye Başkanı İsmail Yarımca’nın halası Ümmühan Şekerci, 101 yaşında yaşamını yitirdi. Torununun torunlarını görme şansı yakalayan Şekerci bir süredir yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar yaşıyordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Haziran 2017 Pazartesi, 16:00

Kale’de uzun yıllar Belediye Başkanlığı yapan İsmail Yarımca, asırlık halasını kaybetti. Ortalama ömrün çok üstünde yaşayarak adeta rekor kıran Ümmühan Şekerci 101 yaşında yaşamını yitirdi.

OSMANLI TOPRAKLARINDA DOĞDU
Henüz Osmanlı İmparatorluğu çökmeden önce yani 1916’da dünyaya gelen Hacı Ümmühan Şekerci, resmen yaşayan bir tarih gibiydi. Birinci dünya savaşı sonrası Kurtuluş Savaşı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yılları, devrimler derken geçen bir asırlık hayatında Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm sürecine bire bir tanıklık eden ulu çınar, pazar günü aramızdan ayrıldı.

BUGÜN DEFNEDİLDİ
Yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü öğrenilen Ümmühan Şekerci’nin cenazesi memleketi Kale’de bugün öğle namazına müteakip defnedildi. Cenaze’ye Şekerci’nin akrabalarının yanı sıra Kale’nin önde gelen isimleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TORUNLARININ TORUNLARINI GÖRDÜ
Yalnız çocukları değil, kendi torunları, çocuklarının torunları ve hatta torunlarının torunlarını görme fırsatı yakalayan Şekerci’nin, 2 çocuğu, 8 turunu, 19 torunun çocuğu ve 4 de torununun torunu vardı.

ÖLÜMÜNÜN HAZIRLIĞINI DA YAPMIŞ
101 yaşında hayatını kaybeden Ümmühan Şekerci, bir süredir yaşlılığa bağlı hastalıklarla boğuşuyordu. Yaşamı boyunca kimseye yük olmamaya çalışan Şekerci, ölümüyle ilgili hazırlıkları da yıllar öncesinden yapmış.

Nohut toplamaya giderek kazandığı parayla kefen ve kabir tahtalarını satın alan Şekerci, mezar taşını bile hazırlatmış. Şekerci’nin ölüm tarihi boş bırakılan mezar taşı ve diğer hazırlıkları ölümünden sonra evinde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı