REKLAMI GEÇ

Kale’deki kız intihar etmedi, devletin koruması altında

Kale’deki kız intihar etmedi, devletin koruması altında

Bir süre önce Kale’de 10 kişinin nitelikli cinsel istismarına uğrayan 14 yaşındaki kız çocuğu ile ilgili sosyal medyada yayılan “intihar etti” iddialarına Vali Hasan Karahan’dan yanıt geldi. Karahan, “Çocuğumuz devletin koruması altında” dedi. Vali Karahan, bu tür paylaşımların amacının vatandaşları provoke etmek olduğunu belirterek, itibar edilmemesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ekim 2018 Salı, 17:06

Kale’de meydana gelen ve büyük infial yaratan 14 yaşındaki kız çocuğuna 9’u Suriyeli 10 kişinin nitelikli cinsel istismarının ardından yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Sosyal medyada yayılan “intihar etti” iddiaları da yaşanan tedirginliği artırdı.

Vali Hasan Karahan, sosyal medyada yayılan söylenti nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı, iddiaları yalanladı.

Vali Karahan imzasıyla yayınlanan açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde Kale’de meydana gelen olayda ismi geçen kız çocuğumuz ile ilgili bugün bazı sosyal medya organlarında intihar ettiğine yönelik yer alan asılsız haberlere ve paylaşımlara ilişkin olarak kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi ile alakalı olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur” denildi.

Söz konusu olaya ilişkin Kale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın kapsamlı olarak devam ettiğini belirten Vali Karahan, “Valiliğimizce de titizlikle takip edilmektedir. Olayda adı geçen kız çocuğumuz devletimizin koruması altına alınmış olup, intihar ettiğine yönelik sosyal medyada yer alan haber ve paylaşımlar asılsız olup, bu tür gerçek dışı paylaşımların amacının, kamuoyunda huzursuzluk yaratarak vatandaşlarımızı provoke etmek amaçlı olduğu unutulmamalıdır. Bu sebeple, sosyal medyada yer alan gerçek dışı haberlere itibar edilmemesi gerekmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı