REKLAMI GEÇ

Yarımca: Yoksul ailelere kömürü kendi maden ocaklarımızdan alalım

Yarımca: Yoksul ailelere kömürü kendi maden ocaklarımızdan alalım

Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, ilçelerinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yoksul ailelere dağıtılan kömür yardımının, yörede bulunan 8 kömür ocağından çıkarılan kömürlerden yapılmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2010 Pazartesi, 16:53

Denizli’nin Kale İlçesi’nin Belediye Başkanı İsmail Yarımca, açıklamasında, Kale İlçesi’ndeki madenlerden çıkarılan kömürlerin kaliteli olduğunu belirtti. Yarımca, özellikle vakfın yöredeki madenlerden kömür alması halinde, Denizli çevresindeki ilçelere nakliyatta daha az masraf yaparak daha fazla kömür alınabileceğini söyledi.

Konuyla ilgili Denizli Valiliği’ne başvurduklarını ifade eden Yarımca, “İlçemizde 8 tane ocak bulunuyor. Bu ocaklardan çıkartılan kaliteli kömür, kalori olarak da yüksek olması ve diğer kömürlerden ucuz olması, bazı illerimiz tarafından tercih sebebi olarak görünmektedir. Ama ne yazık ki ilimizde bu kömürleri değerlendiremiyoruz. Denizli, burnunun dibindeki bu kaliteli kömürü görmemekte ve ithal kömürler dâhil diğer illerin kömürlerine rağbet etmektedir. Denizli olarak, bunun değerlendirilmesi için harekete geçiyoruz.” dedi.

İlçedeki maden ocaklarında 500 kişinin çalıştığını, buradan çıkarılan kömürlerin devlet tarafından alınması halinde ise 250 kişinin daha istihdam edilebileceğini vurgulayan Yarımca, “Böylece hem Kale’de istihdam olur, hem de vakıf daha ucuza kömür temin eder. Devlet de millet de kazançlı çıkar.” diye konuştu.

İlçede bulunan Aykut Madencilik sahibi Maden Mühendisi Abbas Özekmekçi de Yenidere Havzası olarak bilinen yerde ocaklardaki kömür maden rezervlerinin 40 milyon ton olduğunu vurguladı.

Kömürlerin 4 veya 5 bin kalorili olduğunu belirten Özekmekçi, “Yüzde 1-2 kükürt var. İlçelerde bu kömürler satılıyor. Yılda, ilçemizde 50 ile 80 bin ton kömür çıkarılıyor. 15-20 bin ton daha çıkarılan kömür devlet tarafından alınırsa istihdama çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı