REKLAMI GEÇ

1 Mart’ta başlayacak normalleşmeyi Denizlililer belirleyecek

1 Mart’ta başlayacak normalleşmeyi Denizlililer belirleyecek

Vaka sayıları; mart başındaki kontrollü normalleşmenin, ‘orta risk gurubunda’ yer alacak Denizli’de hızlı olacağını gösteriyor. Normalleşme adımlarını vaka sayılarına göre il pandemi kurulu belirleyecek. Denizliler kurallara ne keder uyarsa normalleşme o kadar hızlanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Şubat 2021 Salı, 11:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın normalleşme adımlarının mart ayında atılacağına ilişkin açıklaması vaka sayısının düşük olduğu Denizli’de büyük heyecan yarattı.

Salgın tedbirleri sebebiyle aylardır işine ara vermek zorunda kalan esnafı rahatlatacak adımlar ise bir takım kriterler göz önünde bulundurularak atılacak. Normalleşme sürecinde en büyük kriter ise illerin vaka ve aşı oranları.

Bu noktada ise Sağlık Bakanlığı’nın haftalık olarak açıkladığı il il vaka artış haritası normalleşme sürecinin seyrini belirleyecek ve ülke genelinde tümden kapanma ya da açılma yerine artık iller bazında kapanma ya da açılma hayata geçirilecek.

ŞU ANDA DENİZLİ ORTA RİSKLİ İLLER ARASINDA: 100 BİNDE 31,51

Vaka sayısı ve aşılanma oranları göz önünde bulundurularak iller ‘düşük’, ‘orta’, ‘yüksek’ ve ‘çok yüksek riskli’ olarak sınıflandırılacak ve illerin normalleşme takvimi buna göre şekillenecek. 100 binde 31.51 vaka sayısıyla Denizli burada orta riskli şehirler arasında yer alıyor.

NORMALLEŞMEDE VAKA SAYILARI ETKİLİ OLACAK

İşletmelere uygulanan kısıtlamalar ile hafta sonu yasaklarına yön verecek güncelleme ise iki haftada bir Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanacak. Orta seviyede Denizli’de vakalar artıp riskli seviyeye geçilirse kapanma ya da tam tersi vaka sayısında azalma olursa açılma gündeme gelecek. Yeni modelde kentin kaderini Denizlililer kendi belirleyecek. Salgın sürecinde tedbiri elden bırakmayan ve kurallara eksiksiz uyan illerde tedbirler kontrollü bir şekilde gevşetilecek.

KARARI PANDEMİ KURULU VERECEK

Orta düzey risk grubunda yer alan kentte haftalık vaka sayısına göre il pandemi kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda farklı uygulamalara gidilebilecek ve kontrollü açılışın uygulanacağı alanlar belirlenecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu