REKLAMI GEÇ

1 Mayıs’ta meydanlara davet

1 Mayıs’ta meydanlara davet

1 Mayıs Tertip Komitesi, Çınar Meydanı’nda toplanarak Ulus’a yürüyeceklerini ve mitingin Ulus Meydanı’nda yapılacağını duyurdu. Komite tüm işçileri meydana davet etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Nisan 2024 Pazartesi, 16:24

Aralarında TMMOB, DİSK, KESK ve TÜRK İş’in de yer aldığı 32 sivil toplum kuruluşu ‘1 Mayıs Tertip Komitesi’ adı altında toplanarak İşçi Bayramı’nı birlikte kutlama kararı aldı.

Komite bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde kamuoyuna önemli duyurularda bulundu. Komite adına TMMOB İKK Sekreteri Mehmet Sarıca açıklama yaptı. Sarıca 1 Mayıs programının Çınar Meydanı’ndaki toplanma ile başlayacağını, grubun daha sonra Ulus Meydanı’na yürüyeceğini, mitingin de bu meydanda yapılacağını söyledi. KESK temsilcisi Selçuk Göçer, Türk İş temsilcisi Yakup Çetin ve DİSK temsilcisi İsmail Tanberk de basın toplantısında hazır bulundu.

Sarıca açıklamasında “Bizler, işçiler, emekçiler, emekliler bu ülkenin büyük çoğunluğuyuz. Bizler üretiyoruz, bizler çalışıyoruz, bizler bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini emeğimizle var ediyoruz ve insanca yaşamayı hak ediyoruz. Ancak biz emekçiler için  bugünlerde değil insanca yaşamak, hayatta kalmak dahi  zorlaşıyor. Ülkenin kaynakları rantçılara, sermayeye, saraya, şatafata,savaşa peşkeş çekiliyor. Bankalar, holdingler, şirketler semirdikçe emekçi halkın alım gücü zayıflıyor. Tüm dünyada gıda fiyatları düşerken Türkiye gıda enflasyonunda açık ara birinciliğini koruyor. Alım gücümüz enflasyona ezdirilirken yüksek oranlı vergilerle cebimiz boşaltılıyor. Özellikle gençler ve kadınlar işsizliğe mahkum edilirken iş bulanlara daha düşük ücretler ve daha güvencesiz çalışma biçimleri dayatılıyor. Banka promosyonu müjdesiyle avutulan, açlık sınırına bile yaklaşamayan maaşlara mahkum edilen emeklilerle apaçık alay ediliyor” ifadelerini kullandı.

Sarıca açıklamasının devamında tüm kamuoyuna seslenerek “1 Mayıs’ta alanlarda olmak işimize, aşımıza, ekmeğimize, emeğimize sahip çıkmaktır. 1 Mayıs’ta alanlarda olmak hakkımıza-hukukumuza; gelirde, vergide ve ülkede adalet talebimize sahip çıkmaktır. 1 Mayıs’ta alanlarda olmak eğitim ve sağlık başta olmak üzere herkese nitelikli kamu hizmeti hakkımıza sahip çıkmaktır” diye konuştu.

Sarıca Denizli’deki 1 Mayıs kutlamalarının, 14:30’da Delikliçınar Meydanı’ndan başlayıp Ulus Meydanı’nda bitecek olan yürüyüş ve ardından gerçekleşecek mitingle kutlanacağını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Mayıs 2024 Cuma 16 32Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 20 34Parçalı Bulutlu
20 Mayıs 2024 Pazartesi 21 34Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Mayıs 2024 Salı 21 35Parçalı Bulutlu