REKLAMI GEÇ

10 bin muhtar, Anıtkabir’de buluşacak

10 bin muhtar, Anıtkabir’de buluşacak

Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Muhtarlar Derneği Başkanı Sebahattin Çolak, muhtarların hükümetten istediklerinin yerine getirilmemesi halinde ülke genelinden gelecek 10 bin muhtarla Anıtkabir’de atanın huzuruna çıkacaklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 3 Mart 2010 Çarşamba, 17:56

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda muhtarların isteklerine kulak tıkayan hükümete bir kez daha sesleneceklerini ifade eden Denizli Muhtarlar Derneği Başkanı Sebahattin Çolak, genel merkez tarafından hazırlanan 32 maddelik muhtar sorunları dosyasını Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu’na verdiklerini söyledi. Denizli’de 715 muhtarın bulunduğunu il merkezde ise 174 muhtarın görev yaptığını ifade eden Çolak, “Ülkemiz genelinde 53 bin muhtar var. Bunlardan 137 bini köylerde muhtarlık görevini sürdürüyor. Gece gündüz köyünün mahallesinin hizmetinde olan muhtarlarımızın da sorunları var. Yaşadığımız sorunları genel merkezimizle birlikte 32 madde de topladık. Meclise gönderdik. Genel merkez yöneticileri olarak İçişleri Bakanımız Beşir Atalay’la görüşmek ve sorunlar dosyamızı sunmak için Ekim 2009’ta randevu talebinde bulunduk. Hala cevap gelmedi. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile görüşmek için de Eylül 2009’ta randevu talep ettik. Oradan da bir yanıt alamadık. Genel merkezimizde şube başkanlarımızın da katılımı ile toplantı yapacağız. Kendimize yeni bir yol haritası çıkartacağız. Ankara’da yapacağımız bu toplantımızda Anıtkabir’e atamızın huzuruna 10 bin muhtarımızın toplanmasını da görüşeceğiz. Hükümetimize sorunlarımızı birde Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurundan aktaracağız. Belki sesimizi duyurabiliriz” dedi.

Sorunlarımız belli
32 madde de toplanan muhtar sorunlarından öne çıkan maddelerin, kendilerinin çalışma şevkini de kırdığını ileri süren Çolak, “Bugün bir muhtarımız 330 lira muhtar maaşı alıyor. Eğer ki 12. basamaktan Bağ kur primi yatırıyorsa, 360 lira aylık ödemesi var demektir ki bu durumda muhtarlar her ay 30 lira cebinden para koymak zorunda. Bizim isteğimiz muhtar maaşları en az askeri ücret veya en düşük memur maaşı oranında olmalı. Muhtarların en doğal hakkı olan silahlarının vergileri muhtarlarımız görev başında iken alınmıyor. Ancak muhtarlığı bırakan veya seçilemeyen arkadaşlarımıza yıllık 2 bin liraya yakın vergi çıkıyor. Bu paranın alınmamasını istiyoruz. Askeriyeden, polislikten emekli olanların da beylik silahları var. Onların vergileri alınmıyor, bizde öyle bir uygulama istiyoruz. Bunun yanında gazetelerde ve televizyonlarda muhtarların 800 lira maaş aldığı yönünde haberler çıkıyor. Bu yanlış haberler vatandaşların gözünde muhtarların değerini düşünüyor. İnsanlar muhtarlıktan çok para aldığımızı zannediyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu