REKLAMI GEÇ

10 MAHALLE ŞANTİYEYE DÖNDÜ

10 MAHALLE ŞANTİYEYE DÖNDÜ

Denizli’de alt yapı sorununu tamamen ortadan kaldırmak için asırlık projelere imza atan Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 3 ayrı proje ile 10 mahalleyi kapsayan bölgede başlattığı çalışmalar 33 noktada devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2. bölgede yapılan çalışmaları inceledi, vatandaşlar ile bir araya geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Eylül 2015 Cuma, 14:34

Alt yapı hamlesi başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 3 ayrı proje ile 10 farklı mahallede daha çalışma başladı. Alt yapı projelerini yakından takip eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2. bölgeyi kapsayan Muratdede ve İlbade mahallelerinde devam eden çalışmaları inceleyerek, buradaki vatandaşların ve esnafın dertlerini dinledi.

Şehirlerin yaşanabilir olmasının sağlam bir alt yapıya bağlı olduğunu belirten Başkan Zolan, “Sağlıklı bir şehir sağlıklı bir alt yapıya bağlı. Gelecek nesillerin sıkıntı çekmemesi için bugünden de o hazırlıkların yapılması gerekiyor. 33 noktada yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyonla ilgili çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Söz verdiğimiz yerlere alt yapıyı götürüyoruz. Tabi ki zor ve zahmetli bir çalışma. Toz ve çamur oluyor, trafikte de sıkıntı çekiliyor. Yakın bir tarihte güzel bir çalışmayla bu sıkıntılar aşılacak” dedi.

“190 MİLYON LİRALIK YATIRIM”
Bakırlı Kavşağı’ndan İlbade Mezarlığı’na giden yolda yoğun bir çalışmanın devam ettiğine dikkati çeken Başkan Zolan, “Sanayici kardeşlerimizle sohbet ettik. Onlar da çalışmanın bir an önce bitmesini arzu ediyor. İnşallah insanımızın ihtiyacı olan alt yapıyı baştan aşağı yenileyeceğiz. Geleceğimizin daha iyi olması için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
“Büyükşehir’den Büyük Alt Yapı Hamlesi” sloganıyla 3 ayrı proje ile yaklaşık 190 milyon liralık bir yatırım yapıldığını vurgulayan Başkan Zolan, “Ağustos 2016’ya kadar yatırımlar devam edecek. Sonrasında güzel bir alt yapıyla Denizli daha da iyiye gidecek, örnek bir şehir olacak” dedi.

“ALTYAPI CESARET İSTER”
Alt yapının cesaret, sabır ve destek isteyeceğini anlatan Başkan Zolan, “Vatandaşlarımızın desteği bize cesaret veriyor. Biz de cesaret ettik başladık. Toprağın altına yaptığımız ve doğru olduğunu bildiğimiz bu yatırımlar devam edecek. Daha da yaşanabilir ve güzel bir şehre doğru yürüyüşümüz devam ediyor. Bu sıkıntıyı çeken vatandaşıma teşekkür ediyorum onlar bize güveniyor. Karşılıklı güvenle her türlü güzelliğe ulaşacağız ve Denizli hak ettiğini alacak” dedi.

TOPLAM 610 KM ŞEBEKE DÖŞENECEK
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 3 ayrı proje ile 10 ayrı mahallede daha hayata geçirdiği çalışmada 3 bölge bulunuyor. Toplam 610 km şebeke döşenecek çalışma kapsamında, 1. bölgede bulunan Fatih, Cumhuriyet, Deliktaş, İncilipınar kısmen Siteler ve Mehmetcik Mahallesi’ne toplam 123 milyon liralık alt yapı yatırımı yapılırken, bölgeye 200 km içme suyu, 163 km kanalizasyon ve 36 km yağmur suyu şebekesi yapılacak.

2. bölgeyi kapsayan ve maliyeti 33 milyon lira olacak Muratdede ve İlbade mahallelerinde ise 41 km içme suyu, 33 km kanalizasyon ve 10 km yağmur suyu hattı döşenecek.

3. ve son bölgede bulunan Akkonak ve Karaman mahallelerinde ise 68 km içme suyu, 49 km kanalizasyon ve 10 km yağmur suyu şebekesi yapılacak. Projede ayrıca Denizli’deki 47 adet su deposu baştan aşağı yenilenecek ve SCADA adı verilen sistem kurularak, Denizli’nin suyu tek merkezden izlenecek. Bu akıllı sistem ile içme suyunda nerede sıkıntı varsa anında tespit edilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu