REKLAMI GEÇ

15 gündür Denizli’ye kabus yaşatan yağmur bir tek buralara yaradı

15 gündür Denizli’ye kabus yaşatan yağmur bir tek buralara yaradı

Denizli son dönemlerin en yağışlı zamanlarını yaşıyor. Yaklaşık 15 gündür neredeyse her gün yağan yağmur yarattığı sel ve taşkınlar nedeniyle kabus yaşattı. Yağmurlar yalnızca barajlara yaradı. Barajlardaki doluluk oranlarının ciddi şekilde arttığı açıklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Haziran 2018 Çarşamba, 18:07

Denizli Valiliği, son dönemlerde yağan yağmurların barajlara etkilerini açıkladı. Etkili olan yağışlar tarım ürünlerinde olumsuz etkilere yol açmasının yanında, kentteki baraj ve göletleri olumlu yönde etkilediği bildirildi. Denizli’nin içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranları son yağışlarla yükseldiği ifade edildi.

Valilikten yapılan açıklamadı, “DSİ tarafından yapılan ölçümler sonucu ilimizde bulunan baraj ve göletteki su rezervlerinin arttığı belirlendi. Artış oranı en fazla Buldan’ın Yenicekent Mahallesinde bulunan Cindere Barajı’nda tespit edildi. Cindere Barajı’ndaki doluluk oranının %98 oranında olduğu belirlendi. İl merkezinde bulunan Gökpınar Barajı’nda ise doluluk oranının %93, Işıklı gölünde %65.9 ve Adıgüzel Barajının da %35.6 olduğu belirlendi” denildi.

14 Haziran’da Işıklı Gölündeki su hacminin 151 milyon m³ iken 20 Haziran’da 4 milyon m³ artışla 155 milyon m³’e ulaştığının belirtildiği açıklamada, yine aynı tarihler arasında Adıgüzel Barajı’ndaki su hacminin 379 milyon m³’ten 3 milyon m³ artışla 382 milyon m³’e ulaştığı vurgulandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Mayıs 2025 Cuma 14 32Parçalı Bulutlu
17 Mayıs 2025 Cumartesi 16 29Çok Bulutlu
18 Mayıs 2025 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2025 Pazartesi 15 30Az Bulutlu
20 Mayıs 2025 Salı 16 31Az Bulutlu