REKLAMI GEÇ

15 Temmuz şehitleri için fidan dikildi

15 Temmuz şehitleri için fidan dikildi

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenler anısına 1000 fıstık çamı fidanı dikti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Aralık 2016 Pazartesi, 18:46

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
Denizli Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Pamukkale Aktepe Mevkii’nde bulunan 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’na darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitler için 1000 adet fıstık çamı dikildi.

Ağaç dikimi için düzenlenen törene Vali Yardımcısı Cemalettin Cantürk, Merkez Komutanı Albay Bilal Özgür, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Özsoy, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bülent Erdur, İl Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Müdürü Murat Kar ve vatandaşlar katıldı.

Ağaç dikimi töreninde ilk fidan 15 Temmuz Kahramanı Ömer Halisdemir adına Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk tarafından dikildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirilen saldırıda şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Ağaç dikim töreni vesilesiyle 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehit ve gazileri bir kez daha andıklarını dile getiren Korucu, “15 Temmuz şehitlerimiz için oluşturduğumuz hatıra ormanına bin fidan dikeceğiz. Amacımız bu vatan için hayatlarını ortaya koymuş tüm şehir ve gazilerimizi hatırlamak ve hatırlatmaktır. Maalesef dostu az, düşmanı çok vatanımız şehit vermeye devam ediyor. Bize düşen görev şehitlerimizi unutmamak, her şehidin bize yeni bir sorumluluk yüklediğini düşünerek bu topraklara sahip çıkmak ve vatana, millete, hizmette üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yapmaktır. 15 Temmuz şehitleri ormanına emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk ise, cumartesi günü yaşanan terör olayının ardından anlamlı bir iş için bir araya geldiklerini belirterek, şehitlerin unutulmaması için bütün gayreti gösterdiklerini söyledi.

Cantürk, “Atalarımızdan aldığımız kutsal toprağı bize nasıl bırakmışlarsa çocuklarımızın da bu topraklarda yaşaması için biz de aynı fedakarlığı yapacağız. Bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi ‘gök kubbeyi de indirsek Kabe’yi mezar taşı da yapsak yinede bir şey yaptık diyemeyiz hatıraları için’. Bu ağaçlar büyüyüp güçlendikçe, biz bu insanlarımıza ne kadar sahip çıkarsak ülkemizin geleceği daha aydınlık ve güçlü olacak. Bizler bize yapılan saldırılardan hiçbir zaman yılmayacağız ve mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden vatandaşların isimlerini yazılı olduğu 1000 fıstık çamı fidanı protokol ve katılımcılar tarafından toprakla buluşturuldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu