REKLAMI GEÇ

2010’da iki kapalı pazaryeri daha yapılacak

2010’da iki kapalı pazaryeri daha yapılacak

Denizli Belediyesi’ne bağlı BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Teke, 2010 yılında 4 milyon lira harcanarak Anafartalar ve Merkezefendi Mahallelerine de kapalı pazaryerleri yapılacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 11 Kasım 2009 Çarşamba, 18:23

Denizli Belediyesi tarafından geride kalan 3 yılda yaklaşık 8 milyon lira harcanarak Sevindik, Pelitlibağ, Yenişehir, Fatih, Esentepe, Karaman, İncilipınar ve Kınıklı mahallelerine modern kapalı pazaryeri yapıldığını anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Teke, pazaryerleri sayesinde insanların sokak aralarından yazın tozdan sıcaktan, kışında yağmurdan ve soğuktan korunduğunu söyledi. Kapalı pazaryerlerinde satışı yapılan tüm ürünlerin yerlerinin belli olduğunu, vatandaşların haftalık Pazar alışverişlerini çok rahat ve temiz bir pazardan almanın kolaylığını yaşadığını anlatan Teke, “Geride kalan 3 yılda 8 milyon lira harcayarak yaptırdığımız 8 kapalı pazaryerine ilave olarak 2010 yılında iki kapalı pazaryeri daha yapacağız. 4 milyon lira harcayarak yaptıracağımız kapalı pazaryerlerinin alt katları etüt merkezleri, bilgi evleri ve sosyal olanlar olacak. İnsanlarımız buralardan Pazar günleri dışında kalan günlerde de faydalanacak.” Dedi.

Haftada 200 bin kişi yararlanıyor
Yapımı tamamlanan ve halka hizmet veren 8 kapalı pazaryerinde toplan 2 bin pazarcı esnafın bulunduğunu ve haftada kapalı pazaryerlerinden yaklaşık 200 bin vatandaşın yararlandığını anlatan Teke, pazaryerlerinin aydınlatma ve güvenlik problemi olmadığını söyledi. Özellikle Yenişehir Kapalı Pazaryerine insanların rahat ulaşıp haftalık Pazar alış verişlerini kolaylıkla yapabilmesi için her hafta ücretsiz otobüs seferlerinin yapıldığını anlatan Teke, “Kapalı pazaryerlerinde Pazar kurulduğu günlerde güvenlik personelimiz görev alıyor, oluşabilecek sorunları ve yaşanabilecek hırsızlık olaylarını önlüyor. Temizlik görevlilerimizi tarafından pazaryerlerimiz sürekli temizleniyor, ilaçlanıyor. Pazaryerlerinde bulunan tuvaletler pazarcı esnaflarına ve vatandaşlarımıza ücretsiz olarak hizmet veriyor. Köylerden sınırlı miktarda ürettikleri ürünlerini satmak için gelen vatandaşlarımıza ise pazaryerimizden yer gösterip organik olarak yetiştirdikleri ürünlerini satmalarını sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemde pazaryerlerine kuracağımız güvenlik kameraları ile pazarlarda yaşanan yoğunluğu ve aşırı kalabalığı da gözetim altına alacağız. İnsanlarımızın modern pazarlardan hava şartlarından etkilenmeden rahat Pazar alışverişi yapması için çalışıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu